Los bericht bekijken
  #82  
Oud 18 januari 2009, 17:39
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renecs Bekijk bericht
Even een bericht voor Cees,

Cees, jij als SiteAdmin, en van het zgv bestuur.
Voer jij per ongeluk ook de gesprekken met Ziggo?
Kun jij dit niet aankaarten bij hen?

Het is toch te gek voor woorden dat dit probleem NA ETTELIJKE WEKEN nog steeds niet wordt erkent bij Ziggo, en dat ze overal maar monteurs gaan heensturen?!
Ja, we hebben hierover regelmatig contact, vandaar dat ik ook schreef dat er aan gewerkt wordt.

Er lopen wel een aantal zaken door elkaar: Rond Enkhuizen lijkt de snelheid op dit moment sterk achter te blijven. Dat is niet te verklaren met upgrades. Andere gebieden is het wel een upgrade probleem.

In sommige gebieden is de speed wel weer goed. In Avenhorn was het tot een paar weken geleden slecht, maar nu weer prima volgens enkele forumbezoekers. Maar vanuit Hoorn en Enkhuizen dus weer niet.

Het sturen van een monteur heeft alleen zin als het modem-signaal niet in orde is, dat moet wel goed zijn. Dus als zoals bij Ysbrand dit niet lekker was, sturen ze wel een monteur om dat te verhelpen. Dat dit niet altijd het bijkomende snelheidsprobleem oplost is dan wel te verklaren. Dus bij modemsignalen die niet helemaal goed zijn zal de helpdesk meestal toch een monteur sturen om dit te fixen zodat men zeker weet dat dit deel van de keten in elk geval goed is.

Maar als je op rustige tijden (snachts) wel een volle speed hebt en tijdens spits (20.00 uur of zo) niet eens op de helft komt is er duidelijk een probleem wat niets met je eigen aansluiting te maken heeft. Anders was het snachts niet normaal.

Er vinden nu metingen plaats om te achterhalen waardoor dit onstaat hoorden wij. De oorzaak is echter nog niet duidelijk. In Enkhuizen is het in elk geval geen capaciteitsprobleem, de grafieken van verkeer op CMTS (regiocentrale's) laten geen vreemde dingen zien en zit nog lang niet op het maximum terwijl de snelheid niet gehaald wordt. De oorzaak moet dus dieper zitten.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....