Los bericht bekijken
  #32  
Oud 17 januari 2009, 18:59
Tanner85's schermafbeelding
Tanner85 Tanner85 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 november 2008
Locatie: Drunen Essent
Ziggo Internet: Alles in 1 Xtra
DTV: Samsung HD ontvanger
Berichten: 11
Standaard

Sinds mijn abo is omgezet van een stabiele en constante 12 Mb naar de Alles in 1 extra 20 Mb zit ik nu met het volgende:

- Op de enkele momenten op een dag dat ik met speedtest een downloadsnelheid meet van 19,9 Mb is mijn download van de Ziggo nieuwsserver maximaal 1500kB/s. Deze download snelheid van de nieuwsserver had ik voorheen ook al, er is dus niks veranderd en dus de meerprijs die ik nu betaal niet waard. E.e.a. is in strijd met de uitspraken van Ziggo die aangaf dat de downloadsnelheid van de nieuwsgroepen evenredig omhoog zou gaan met de verhoging van het abo.

- Voorheen had ik een stabiele en nagenoeg constante 12 Mb download nu heb ik op een enkel moment van de dag 19,9 Mb download maar zakt mijn snelheid vaak voor uren naar een snelheid varieerend van 15 tot 6Mb. Bedankt ZIggo.

Beste Excalibur, er is natuurlijk nog zoiets als toleranties en aannemelijke afwijkingen waarbinnen de downloadsnelheden door de klanten geaccepteerd zullen moeten worden. E.e.a. heeft ook te maken met een stukje techniek en kabelcapaciteit. Ziggo hanteerd ook nog steeds de Fair use Policy (alleen omschrijven zij dit verder inhoudelijk niet) en zo is er bij mij ook een bepaalde acceptatie grens. Dat ik nu een duurder abo heb en vaak maar de helft van mijn oude snelheid tot mijn beschikking heb in de avonduren lijkt mij niet fair providing.
Worden bepaalde tolleranties overschreden zal er iets ondernomen moeten worden door Ziggo.
Vraag is wat Ziggo zelf acceptabel vind en als uiterste grenswaarden hanteerd !