Los bericht bekijken
  #2  
Oud 17 januari 2009, 17:45
Ardana's schermafbeelding
Ardana Ardana is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 oktober 2002
Locatie: Bovenkarspel/Multikabel
Ziggo Internet: Ai1+ via Ubee EVW3200
DTV: Humax iHDR5200c
Berichten: 295
Standaard

Ik neem aan dat je dit topic gelezen hebt, al is ie wat lang....
Hierin wordt aangegeven dat Ziggo port 25 incoming blokkeert. Alleen niet op welke manier. 't Feit dat je toch connectie's hebt op port 25 spreekt dat weer deels tegen (al zie ik ze niet in mijn fw-log...). Mogelijk dat ze ook nog naar de tcp-flag kijken bij 't blokkeren, waarom is me ook niet duidelijk. Op dat nivo ken ik TCP niet helemaal uit m'n hoofd.
Overigens zie ik net dat je op 't casema netwerk zit. Ik zit op multikabel, mogelijk dat dat ook nog wat uitmaakt/verschilt.

Feit is dat het op het Ziggo netwerk niet mogelijk is om een mailserver te draaien, tenzij Ziggo 't voor je forward. En als ik 't goed begrepen heb is dat na de overgang van Multikabel naar Ziggo niet meer mogelijk/wordt het niet meer ondersteund.

Overigens maakt Ziggo zelf gebruik van Spamhause xBL's waardoor het zelfs niet meer mogelijk is om mail naar quicknet.nl te sturen vanaf een DHCP-adres. (Althans niet met mijn server )

Ik ben dus bang dat 't lastig wordt.

Nog even los van bovenstaande, waarom gebruik je een NAT-constructie voor je mail server? Je kunt 'm toch op je DHCP-adres laten luisteren? Teveel NAT-geknutsel blijkt in de praktijk ook problemen op te leveren, dus als je 't kunt voorkomen, liever. (heb ik begrepen van m'n collega, firewall beheerder en in mijn ogen een kundig iemand op dit vlak).

PS: Vanaf 84.105.166.86 lukt 't me ook niet op een connectie te maken op 83.81.46.112 port 25.
__________________
BOFH excuse #92:

Stale file handle (next time use Tupperware(tm)!)