Los bericht bekijken
  #462  
Oud 16 januari 2009, 23:19
marnic's schermafbeelding
marnic marnic is offline
Member
 
Geregistreerd: 4 juni 2008
Locatie: Zoetermeer Oosterheem (voormalig Casema)
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus
DTV: Ci+ (2x) + Cisco 8455DVB + Samsung DCB-B270R
Berichten: 49
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MarkNL Bekijk bericht
Op aanraden van ziggo heb ik de aansluiting van de woonkamer niet op de 4e aansluiting van de breedbandversterker gezet (zou dan juist teveel signaal naar de Cisco gaan), maar op aansluiting 1 of 2. Omdat het beeld daar nog niet beter werd, ook aansluiting 3 maar geprobeerd.

Verder heb ik mijn kabel in de woonkamer vervangen van een gamma kabel naar een profi kabel met hirschmann stekkers (je leest wel eens wat hier he ). Ook toen was het blokkerige beeld niet weg.

Volgende kwam in mij op. Cisco naar de slaapkamer en daar testen. Daar een twee gats aansluitdoos. En had goed beeld.

Cisco weer naar beneden en toen maar geprobeerd om de breedband versterker in de woonkamer te plaatsen. Ook al las ik hier dat dat toch niet de juiste plek zou zijn. Maar nu was zowel het digitale als het analoge beeld van goede kwaliteit. Ik was al blij, dus dacht effe naar de tv kijken en genieten van het goede beeld. Echter......................... na ca. 10 - 15 minuten weer dat blokkerige beeld. Ik snap echt niet meer wat ik er mee aan moet zo langzamerhand.

Waar zou het nu nog aan kunnen liggen? De een-gats doos van Ziggo? De totale lengte van de kabel van meterkast naar woonkamer (alle coax is nu van goede kwaliteit)?

Hebben de heren hier nog een idee?
Is je analoge beeld wel goed (zowel in de woonkamer als boven?). Zo niet, dan zal ik als eerste het AbonneeOvernamePunt controleren, wellicht heb je de aansluiting niet helemaal goed gedaan?

De versterker moet je zo dicht mogelijk bij het AbonneeOvernamePunt plaatsen, dit werkt echt het beste. Ik heb de Cisco, met ongeveer 15a20m tussen de meterkast en de woonkamer, op de vierde aansluiting van de versterker geplaatst.

Hoe is de kabel van het AbonneeOvernamePunt (de meterkast?) naar de woonkamer? Is deze ook van een goede kwaliteit (Hirschmann oid)? Zo niet, dan kan daar ook het knelpunt zitten. Ik heb zelf in het verleden ook problemen gehad. Deze waren pas opgelost nadat ik alle kabels opnieuw getrokken had en alle splitters vervangen had. Een rot klus, maar het was bij mij de oplossing.