Los bericht bekijken
  #1  
Oud 16 januari 2009, 15:23
Righard's schermafbeelding
Righard Righard is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 januari 2009
Locatie: Den Haag/Casema
DTV: Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD). Sony KDL52-Z4500, Sony STR-DA5400ES, Sony BDP-350, Sony RDR-HX980, ...
Berichten: 56
Post Kleine installatie problemen...

Eindelijk de overstap gemaakt naar Digitale/HD TV. Eerst wat nieuwe aparatuur, een Sony KLD-52Z4500 en de Sony STR-DA5400ES als receiver.

Als decoder gekozen voor de Cisco 8455DVB. De installatie verliep niet geheel zonder problemen. Als eerste de decoder op de receiver aangesloten via HDMI en vanaf de receiver naar de TV via HDMI. De verschillende andere componenten (DVD, harddisk recorder, ed) ook via de receiver naar de TV, de Sony receiver upscaled alles mooi naar 1080p en dan het gemak van maar 1 kabel naar de TV.

Bij het aanzetten van de receiver gelijk geen beeld, maar dat verwachte ik ook niet. De handleiding is daar duidelijk in, als eerste wordt de nieuwe software/firmware binnengehaald. Na 3 kwartier weer eens gekeken en jawel, het beeld is er precies volgens de handleiding, mijn taalkeuze…
Daarna het invoeren van het Netwerk ID en Frequentie (was niet nodig, was al ingevuld). Helaas ging het hierna steeds fout met de melding “Installatie Mislukt”. Enige optie is de “OK” toets die me weer alles laat invullen met als resultaat “Installatie Mislukt”. Ziggo support bellen bracht geen uitkomst. Na een klein kwartiertje wachten gaat de telefoon over, maar niemand neemt hem op. Een uurtje later nog eens geprobeerd, maar toen was het inmiddels na 22:00 en dan is er niemand meer.

De volgende ochtend de decoder weer aangezet. Wederom voor Nederlands gekozen en het Netwerk ID en Frequentie ingevuld. Nu lukte de installatie wel. Helaas verandert iedere keer de HDMI Resolutie instelling naar 576p of 720p ipv de door mij ingestelde 1080i of geen beeld en geluid. Zo te zien kan de HDMI handshake van de Cisco box nogwel verbetert worden. Ook een lock van de instelling zou op zijn plaats zijn. Met de Cisco box direkt via HDMI op de TV aangesloten is het probleem een stuk minder, in ieder geval elke keer beeld, maar soms toch nog terug naar 720p

Een volgend probleem was het geluid. Nadat ik dit op “Origineel” had gezet, kwam de TV met de melding dat het ingangssignaal van het geluid niet ondersteund wordt en het advies om dit te controleren. Het terugzetten op “Stereo” had geen effect, het geluid bleef weg, de foutmelding blijft. Uiteindelijk bleef er niets anders over dan de Cisco box te resetten naar fabrieksinstellingen en de hele installatie over te doen.

Bug: de HDMI handshake moet toch een stuk beter kunnen. Ik zou graag de Cisco box via de Receiver laten lopen.

Bug: SPDIF-uit kan naar Origineel gezet worden, maar terug naar Stereo lukt niet (wel zichtbaar op het scherm, maar geen feitelijke terugschakeling)

Er zijn nog wel wat andere dingen die verbeterd of nog geimplementeerd moet worden (oa teletekst... Daar schakel ik wel weer even naar analoog voor, voorlopig)...

Laatst gewijzigd door Righard; 16 januari 2009 om 21:42