Los bericht bekijken
  #450  
Oud 16 januari 2009, 14:00
pjutr's schermafbeelding
pjutr pjutr is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: Breda Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Philips 42PDL7906 Cisco8455 Samsung SMT-C7140A
Berichten: 769
Standaard DVD-subs

Een vraagje aan de Ziggo-medewerkers die hier meelezen. Laten we er van uit gaan dat het puur overmacht was dat Ziggo het bij Cisco (want USA, dus teletekst-onbekend) het niet voor elkaar kreeg een fatsoenlijk werkend teletekstsysteem op een toch duidelijk speciaal voor Ziggo ontwikkeld apparaat te krijgen.

Maar waarom dan niet vervolgens hier bij de centrale zo veel als mogelijk dvb-subs ingeschakeld? Heb je Cisco niet voor nodig. Bij Casema (en in dat gebied testen we dit apparaat) waren 2 jaar geleden zeer fraai vormgegeven dvb-subs te zien op Duitsland 1 en 2. Na enkele maanden weer uitgeschakeld. Maar het meest schrijnend is de uitschakeling van de dvb-subs van BBC1 en BBC-prime een jaar geleden. Dat dit niet door de BBC is gebeurd blijkt hier uit dat ze op BBC2, BBC3 en BBC4 wèl werken. (Kitharo /Anoiniem?) Over de Discoveries etc. heb ik geen overzicht, maar wellicht kan dat daar ook...

Een mogelijke snelle technische oplossing voor de algemene teletekstklacht(dus niet alleen subs) is de Cisco altijd de originele TT-beeldlijnen te laten doorgeven. Je kan nu een gedeelte van de tijd gewoon teletekst via je TV-afstandsbediening inschakelen.(je gebruikt dan dus de tt-module van de tv zelf, niet die van Cisco) En als je de TV via je Cisco AB bedient (installatie is 'n fluitje van een cent) zou dat alle bezwaren wegnemen, lijkt me. Nu valt na eeen tijdje het teletekst-signaal weg (of het is er eerst niet en dan weer tijdelijk) en dan kan je dat weer herstellen door het beeld stil te zetten en naar live-tv over te schakelen.