Los bericht bekijken
  #300  
Oud 16 januari 2009, 07:28
david-v's schermafbeelding
david-v david-v is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 december 2008
Locatie: Vlijmen / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1
DTV: HUMAX IR-FOX C
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TipX Bekijk bericht
Nogmaals, een digitaal signaal moet langs een beeldprocessor om beeld te genereren. En juist de beeldprocessors hebben enorme kwaliteitsverschillen.
Ik snap wat je bedoeld, maar als ik me niet vergis hebben we het hier over de beeldprocessor van de TV, niet van de Humax. De TV ontvangt het digitaal beeld via HDMI in "original mode", zonder dat de beeldprocessor van de humax upscaling heeft gedaan. Als de Humax het signaal in "original mode" doorgeeft aan de TV, dan lijkt mij de beste aansluiting de HDMI aansluiting, en niet de SCART aansluiting, want juist in die laatste wordt wel een conversie uitgevoerd (met bijbehorende kwaliteits verlies)

Jij blijft maar over de upscaler van de humax praten en dat deze zo slecht is en dat je SD materiaal beter via SCART kan bekijken maar in "original mode" wordt dat signaal toch niet door de beeldprocessor van de Humax aangeraakt? dat doet de TV...of zie ik nou iets over het hoofd?
  • Original mode: beeldprocessor van TV doet upscaling en kwaliteit SD beeld is afhankelijk van beeldprocessor in TV
  • Not Original mode: beeldprocessor van Humax doet upscaling en kwaliteit beeld is afhankelijk van beeldprocessor Humax.
Klopt het volgens jou dan nog steeds dat in original mode scart een beter beeld geeft dan HDMI?