Discussie: Mededeling: Motorola SBV5121E defect
Los bericht bekijken
  #6  
Oud 15 januari 2009, 06:45
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Cybermania Bekijk bericht
Je moet m`n bericht beter / anders lezen. Wat ik met mijn verhaal duidelijk probeer te maken is: als je teveel data door een poort (of het nu een router, switch of modem is) probeert te sturen, gaat iets niet defect. Ook een kabelmodem heeft daar een buffer voor.
En het gaat hier nu juist niet om een of de hoeveelheid data richting of door een poort. Hier word signaaltechnisch over de upstream gesproken, geheel iets anders dan waar jij het over hebt.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Cybermania Bekijk bericht
Het betreffende Motorola modem is een Docsis 2.0 (ATDMA) modem. De TXmax is 55.2 dBmV van dit type modem. Er is dan ook vrijwel altijd een x% ruimte om schommelingen en afwijkingen op te vangen.
Echter een modem wat consquent maximaal staat te zenden heeft een grotere kans defect te gaan als een modem wat met nette waarden gemiddeld staat te zenden.
Dat de TS zijn modem een te hoge upstream heeft, houd alleen in, dat hij op of over de max. sterkte heen wil. Hiertegen is het modem beveiligd. Die beveiliging zorgt er alleen wel voor dat de verbinding instabiel wordt en andere verbindingsproblemen.
__________________