Los bericht bekijken
  #41  
Oud 14 januari 2009, 19:40
Tens's schermafbeelding
Tens Tens is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 april 2005
Locatie: Enkhuizen, Multikabel
Ziggo Internet: All-in-1 basis, Scientivic Atlanta
DTV: Humax
Berichten: 28
Standaard

Het probleem van HD of HDMI apparaten is dat zij vaak bovenop, naast, of onder andere HD of WIFI apparaten staan. Normaal gesproken is daar met de goedkopere kabels ook al rekening gehouden. Hetzelfde geldt vaak voor speakerdraad: het is vaak niet nodig om bijvoorbeeld een gedraaide draad te kopen omdat dit het duurste en beste isoleerd. Hoe vaak ik al niet ander soorten draden heb gelegd dan die voor speakers worden gebruikt is niet te tellen en het resultaat en het kostenplaatje mag er wezen.

Een zwak HD/MI signaal over een te korte afstand zorgt er gewoon voor dat je geen beeld krijgt of helemaal geen beeld of geluid (officieel vanaf 10 meter, maar soms korter aldus gebruikers op internet, vandaar 5 meter). Vooral met een DVI / HDMI schakeling zie je dat snel terug. Er zijjn echter wel verschillende oplossingen voor die vaak zijn ingebouwd in de apperatuur. Onder andere een soort van 'package loss condensator', die verlies door storingen verbergt zoals sommige software programma's dat vroeger hadden.

En voor 150 euro vervang je de bedrading van een hele woning voor de nieuwe EU kleuren. Beetje erbij en ik verlaag ook je wandcontactdozen.
Nu mag dat vaak niet meer door een niet-elektra bedrijf, maar toch..
Het is maar net waar en waarvoor je je spullen haalt.