Los bericht bekijken
  #37  
Oud 14 januari 2009, 15:31
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tens Bekijk bericht
Het is zeker van groot belang dat dat de kabels hierbij goed zijn.
Nieteens zo zeer om de afscherming, maar omwille van het feit dat een digitaal signaal niet erg sterk is. HD/MI heeft dan, zeker over afstanden langer dan 10 meter maar soms al bij de helft, veel baat bij een kwalitatief betere kabel dan dat je voor je geld zou kunnen kopen.
Niet helemaal correct, tot 5 meter is er vrijwel geen significant verschil in de error rate van een "goedkope" hdmi kabel en een duurder type. Daarboven is het wel degelijk de afscherming die een rol speelt vanwege het hoogfrequente signaal en niet dat een digitaal signaal niet sterk zou zijn. Vanaf 5 meter zul je goed afgeschermde kabels moeten gebruiken, hoewel het beter is om te voorkomen dat je meer dan 5 meter nodig hebt.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tens Bekijk bericht
Daarnaast is de regel dat je ongeveer 3% van wat je audio apparatuur gekost heeft gaat uitgeven aan je aansluiting, om je apparatuur tot z'n recht te kunnen laten komen (maw. anders had je beter een goedkoper apparaat kunnen kopen). Een versterker a 250 euro heeft dus een aansluiting nodig vanaf 50 euro, 3 procent (daar zit je gauw op als je een goede HDMI kabel hebt a 65 euro, maar men vergeet vaak goede speakerdraden te leggen).
Een beetje kort door de bocht. Het heeft alles te maken met het signaal dat over de bekabeling moet. Een speakerkabel is daarbij in de meeste gevallen de zwakste schakel en moet goed afgestemd zijn op de speakers. Deze kabels moeten zowel een hoog vermogen doorgeven alsook een breed spectrum; een lastige combinatie. Ook by analoge interconnect kabels is goedkoop duurkoop. Voor een optische spdif kabel maakt het daarentegen totaal niets uit en ook voor andere digitale verbindingen niet, zolang we het over "normale" lengtes hebben. Het 3% verhaalt klopte in het analoge tijdperk al niet (in praktijk liggen de kosten vaak een stuk hoger) maar in het digitale tijdperk is het al helemaal zaak om per kabel de juiste keuze te maken. Met een beetje 5.1 of 7.1 installatie ben je gauw 20-40 meter speakerkabel verder. Met een installatie van 5.000 zou je bij 3% 150 mogen uitgeven en dan kom je al tekort voor alleen de speakerkabels.