Los bericht bekijken
  #16  
Oud 14 januari 2009, 12:50
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Ik ben zelf in het bezit van een Philips 32PW9551.
Het is inderdaad een HD-Prepared tv zoals Philips het des tijds noemde. Hij haalt geen 720 beeldlijnen, dat klopt. Als ik mijn pc koppel aan de tv, in het grijs verleden als wijze van test eens gedaan, kom ik tot ergens in de 600 (633 of zo) met de taakbalk netjes in beeld. Bij andere resoluties heb ik forse over of onder scan.

De redenatie die nu gegeven wordt, hij heeft geen minimum van 720 beeldlijnen en is dus niet instaat om HD te tonen, is erg kort door de bocht. De CRT techniek is anders dan die van een lcd. Kijk op een gemiddelde lcd monitor maar eens naar een van native resolutie afwijkende resolutie en doe dit zelfde maar eens op een CRT monitor. Je zult zijn dat bij een lcd de native resolutie de boven grens is en je echt niet hoger kunt. Ook zie je dat als je omlaag gaat het beeld waziger (onscherp) wordt. Doe je ditzelfde bij een CRT blijft het beeld scherp, zowel naar boven in resolutie (wat daar wel mogelijk is) als naar beneden in resolutie. Het enige dat wel gebeurd bij hogere resoluties is dat het beeld vaak onrustig wordt doordat de refreshrate omlaag gaat.

Toen Brava HD nog in het pakket zat kreeg ik op mijn tv toch heel mooi beeld. In de korte test periode dat ik Film1 had kon ik ook regelmatig aardig wat verschil zien tussen de SD en de HD versie.
Ik wil wel toegeven dat een full hd tv het nog een stapje beter (op scherpte ten minste) nog wat beter zal doen. Ik vind de overal beeldkwaliteit van een lcd duidelijk minder dan van (mijn) crt.