Discussie: overgang naar hd
Los bericht bekijken
  #6  
Oud 14 januari 2009, 12:31
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

De 'pakketten" zoals die op de website van Ziggo staan zijn helaas erg onduidelijk over welke decoder je uit eindelijk krijgt. Ieder heeft zo zijn voorkeuren voor een apparaat en echt zelf bepalen welke decoder dat je wil is dan ook wat fijner. Deze pakketten zijn ook in de meeste electronica zaken aan te schaffen en daar kun je wel kijken welke decoder er in zit. Ook kun je er voor kiezen om gewoon los de decoder aan te schaffen dus buiten "het pakket" om. Wat prijs betreft maakt dit niks uit overigens.

De keuze komt hier op neer.
-Wil je de mogelijkheid hebben om HD (HighDef) zenders te bekijken, en deze evt. in max SD kwaliteit opnemen dan is een HD decoder van Samsung of Humax zonder HDD (Hard Disk Device) af doende. Je kunt die decoders via scart, niet optimaal maar goed, ook koppelen aan een losse HDD/DVD-recorder en zo dat wat je op de decoder bekijkt opnemen. Zappen is er dan niet meer bij!

-Wil je HD zenders bekijken en ook kunnen opnemen in HD dan zul je moeten kiezen voor een HD decoder met een HDD ingebouwd.
Zoals al aangegeven is er op dit moment maar 1 type beschikbaar. Dit is de Cisco die in het oude casema gebied (daar buiten niet) wordt gebruikt in combinatie met de interactieve dienst. De interactieve dienst kun je er als optie bijnemen maar hoeft natuurlijk niet. Deze decoder is uitsluitend via de website te krijgen zover ik weet en hier zit in het pakket oa een versterker voor het signaal bij. Deze versterker is van belang omdat standaard versterkers vaak niet retour geschikt zijn.
Binnenkort komt er een nieuwe decoder bij, de genoemde Humax HD decoder met een HDD zodat deze ook als PVR (personal video recorder) gebruikt kan worden.
Voordeel van de PVR modellen tov de eerst genoemde SD opname constructie is dat men Tijdens het opnemen naar een andere zender kan kijken. Ook is het doorgaans mogelijk om 2 opnames tegelijk te maken en een 3de te bekijken. Die derde mag dan alleen mits dit een zender is die samen met een van de zenders die opgenomen worden in een Transport stream zit.
Nadeel van deze decoders is dat ze geen DVD brander hebben en het dus dat een opname via een omweg (PC) naar een DVD gebrand zou moeten worden als je deze zou willen bewaren op dvd of elders zou willen gaan kijken / tonen.

Je hoeft dus niet perse het pakket van € 199,- te nemen, je bent echter wel zo goed als zeker dit bedrag minimaal kwijt om een decoder te krijgen welke overweg kan met de HD zenders.