Los bericht bekijken
  #31  
Oud 14 januari 2009, 09:37
Tens's schermafbeelding
Tens Tens is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 april 2005
Locatie: Enkhuizen, Multikabel
Ziggo Internet: All-in-1 basis, Scientivic Atlanta
DTV: Humax
Berichten: 28
Standaard

Nog een tip: onder de spaarstand instelingen van je TV menu staat waarschijnlijk de optie ' Beeld uitzetten' of iets soortgelijks waarmee je de TV kunt uitzetten zonder dat je het geluid uit zet. Let er dan wel op dat als je een gesynchrinoseerd systeem hebt, zoals ik met de twee Bravia's, dat de TV weer aan gaat als je het volume op de versterker veranderd.
Nog even over bekabeling:

Het is zeker van groot belang dat dat de kabels hierbij goed zijn.
Nieteens zo zeer om de afscherming, maar omwille van het feit dat een digitaal signaal niet erg sterk is. HD/MI heeft dan, zeker over afstanden langer dan 10 meter maar soms al bij de helft, veel baat bij een kwalitatief betere kabel dan dat je voor je geld zou kunnen kopen.

Daarnaast is de regel dat je ongeveer 3% van wat je audio apparatuur gekost heeft gaat uitgeven aan je aansluiting, om je apparatuur tot z'n recht te kunnen laten komen (maw. anders had je beter een goedkoper apparaat kunnen kopen). Een versterker a 250 euro heeft dus een aansluiting nodig vanaf 50 euro, 3 procent (daar zit je gauw op als je een goede HDMI kabel hebt a 65 euro, maar men vergeet vaak goede speakerdraden te leggen).

EDIT: pft PS3 en USB toetsenbord..