Los bericht bekijken
  #395  
Oud 14 januari 2009, 08:25
marnic's schermafbeelding
marnic marnic is offline
Member
 
Geregistreerd: 4 juni 2008
Locatie: Zoetermeer Oosterheem (voormalig Casema)
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus
DTV: Ci+ (2x) + Cisco 8455DVB + Samsung DCB-B270R
Berichten: 49
Standaard

Gisteren ook de Cisco ontvangen en aangesloten. Na het forum doorgelezen te hebben viel alles eigenlijk wel mee.

Het aansluiten verliep voorspoedig. Ik heb eerst de versterker aangesloten in de meterkast en vervolgens gecontroleerd of alles nog werkte, dit bleek (gelukkig) het geval. Wat wel opviel, is dat de signaalsterkte die mijn samsungs (DCB850 en DCB270) aangaven niet toenam door de versterker. Maar ach, het signaal werd er ook niet slechter van.

In de doos zat echter geen nieuwe WCD. Wel een afdekplaatje met één gat, maar geen WCD. Gelukkig bleek de Hirschmann WCD (EDC01) -die ik heb zitten- retourgeschikt, dus geen probleem.

Het opstarten van de Cisco ging in één keer goed, na een minuut of 15 had ik inderdaad beeld. Ook het activeren van het interactieve gedeelte ging in één keer goed. Ik heb overigens de nieuwe smartcard gebruikt. Hoelang blijven alle kanalen beschikbaar?

Mijn eerste bevindingen zijn positief. Zappen gaat best redelijk, uitzendinggemist werkt en het beeld (HDMI aangesloten) is super mooi. Ik vind de decoder en de versterker niet echt heel warm worden.

Gisteravond een paar maal uitzendinggemist uitgeprobeerd. Van de vier uitzendingen die ik geprobeerd hebt, gingen er drie goed en wilde er één niet opstarten. Hier kreeg ik een melding in de trend van ‘probeer het later nog een keer’.

Een kleine opmerking: teletekst lijkt niet te werken
Als ik op de knop ‘tekst’ druk gebeurt er niets. Heel vaag, vanavond nog maar een keer naar kijken.