Los bericht bekijken
  #61  
Oud 14 januari 2009, 08:00
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
De nieuwe Mediawet , enkele weken door de kamer goedgekeurd, is op dit front (m.b.t. de must-carry zenders) veranderd. De nieuwe Mediawet verplicht, net als voorheen, dat de publieke zenders onverkort moeten worden doorgegeven via de analoge kabel (dus Ned 1/2/3, de regionale en lokale omroep). Ook de twee VRT zenders moeten worden doorgegeven.

Wat nu nieuw is, is dat wanneer er meer digitale kijkers zijn dan analoog, deze regel vervalt. Dus komt de weg vrij voor uitschakelen van analoge tv via de kabel. Maar wordt de kabelmaatschappij verplicht de "must-carry" zenders door te geven via de digitale platform.
Ik heb het citaat gevonden, maar het is geen juiste weergaven van de multimediawet; de multimediawet spreekt over significant aantal kijkers via analoog dan wel digitaal; "Als een significant aantal aangeslotenen op een omroepnetwerk programma-aanbod op analoge wijze ontvangt, verspreidt de aanbieder van dat omroepnetwerk naar die aangeslotenen in ieder geval vrij toegankelijk programma-aanbod op ten minste vijftien omroepnetten voor televisie en op ten minste vijfentwintig omroepnetten voor radio, waaronder:...", etc. en "2. Als een significant aantal aangeslotenen op een omroepnetwerk programma-aanbod op digitale wijze ontvangt, verspreidt de aanbieder van dat omroepnetwerk naar die aangeslotenen in ieder geval het programma-aanbod, bedoeld in het eerste lid."

Dan nog, ik zie nergens staan dat analoog niet uitgeschakeld mag worden. Alleen zolang de meeste kijkers (of een significant deel) nog analoog kijken moeten alle zenders uit het must carry-pakket ook analoog doorgegeven worden. Maar als je analoog helemaal uitschakelt kijkt er niemand meer via analoog, en hoef je ook de must-carry zenders niet meer analoog door te geven...

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Volgens mij is dit een persoonlijke mening en/of standpunt en tevens een aanname van volgens mij de de schrijver(s) van dit stuk op deze website. Hoe de schrijver(s) en/of deze website tot deze conclusie is gekomen zijn en/of uit welk onderzoek dit blijkt is niet op de website te vinden, of ze hebben het heel goed verstopt. Jij post dit vervolgens als zijnde een feit, en volgens mij ben je daar ook daadwerkelijk van overtuigd, hier op het forum, en verwijt mij ervan te generaliseren?
Het wordt door nlkabel (belangenvereninging van de kabelaars) gebruikt als argument/verkooppraatje voor digitale televisie via de kabel. Ik gebruik het alleen maar als illustratie om aan te tonen hoe belangrijk analoog voor de kabelaars is, ze zggen het namelijk zelf op hun eigen site.

Ik weet niet hoe je hier een feit of aanname van wilt maken, het is een promotiepraatje. Daar zit geen onderzoek achter. Maar jouw stelling is dat UPC graag van analoog af wil. Ik neem aan dat je dat kunt onderbouwen met een onderzoek? Of een statement van UPC?