Los bericht bekijken
  #60  
Oud 13 januari 2009, 23:11
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
Waarop baseer je dat? Als Caiw het kan, mag UPC het ook. De Mediawet zegt nergens dat ze verplicht zijn analoog te blijven doorgeven. (Doorzoek de mediawet maar eens op de woorden analoog en digitaal). Ik zou geen andere wet weten die er iets over zegt, maar ik sta open voor suggesties.
Stukje tekst, niet letterlijk gequote, mogelijk verouderd, maar dit is wat ik ervan weet:

De nieuwe Mediawet , enkele weken door de kamer goedgekeurd, is op dit front (m.b.t. de must-carry zenders) veranderd. De nieuwe Mediawet verplicht, net als voorheen, dat de publieke zenders onverkort moeten worden doorgegeven via de analoge kabel (dus Ned 1/2/3, de regionale en lokale omroep). Ook de twee VRT zenders moeten worden doorgegeven.

Wat nu nieuw is, is dat wanneer er meer digitale kijkers zijn dan analoog, deze regel vervalt. Dus komt de weg vrij voor uitschakelen van analoge tv via de kabel. Maar wordt de kabelmaatschappij verplicht de "must-carry" zenders door te geven via de digitale platform.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
Kabelaars willen hun analoog niet kwijt, het is juist hun sterke punt in de concurrentie met de andere netwerken. Zie bijv. op de site van nlkabel; "Digitale televisie via de kabel heeft een aantal unieke gebruiks- en gemaksvoordelen ten opzichte van digitale televisie via de ether, satelliet, DSL en glasvezel. Deze voordelen zijn uniek voor de kabel. Met digitale televisie via de kabel behoudt de consument het analoge signaal."

Het eerste voordeel van digitale televisie via de kabel is dus blijkbaar dat je analoog houdt......
Volgens mij is dit een persoonlijke mening en/of standpunt en tevens een aanname van volgens mij de de schrijver(s) van dit stuk op deze website. Hoe de schrijver(s) en/of deze website tot deze conclusie is gekomen zijn en/of uit welk onderzoek dit blijkt is niet op de website te vinden, of ze hebben het heel goed verstopt. Jij post dit vervolgens als zijnde een feit, en volgens mij ben je daar ook daadwerkelijk van overtuigd, hier op het forum, en verwijt mij ervan te generaliseren?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
Ik weet niet wie je met "iedereen" bedoeld, maar je bent nu lekker aan het generaliseren. Ik zou zeggen vertel wat je zelf vindt, maar bepaal niet voor anderen wat "iedereen" vindt. Ik herken me niet in iedereen.
Er staat trouwens wel meer op deze website wat niet klopt:
Citaat:
Het digitale signaal via de kabel is niet gevoelig voor elektromagnetische stoorzenders zoals trams, brommers, mobiele telefoons en magnetrons. Met televisie via de kabel is het bovendien mogelijk om HDTV te ontvangen. Kabelbedrijven zijn momenteel druk bezig om het aanbod van kanalen in HD-kwaliteit uit te breiden.
Over de stoorbronnen hebben ze het voor het overgrote deel bij het juiste eind, alleen het feit dat zij verkondigen dat het digitale tv signaal via de kabel niet gevoelig is voor electromagnetische storing is natuurlijk volslagen onzin. Ook is HDTV via de schotel te ontvangen, zij schetsen hier het beeld dat dit alleen via de kabel zou kunnen.
__________________