Los bericht bekijken
  #1  
Oud 13 januari 2009, 15:42
cj77's schermafbeelding
cj77 cj77 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 januari 2009
Locatie: Enschede/Ziggo/@home
Berichten: 6
Standaard Probleem bij internetverbinding

Hallo allemaal,

3 weken geleden is mijn HD kapot gegaan. Vandaag de pc weer opgehaald en Windows geïnstalleerd en daar waar nodig mijn computernaam ingevuld. Helaas geen internet verbinding. Terwijl dit voorheen gewoon lukte op deze manier.
Wij hebben 2 computers, op de eerste pc heb ik ook gewoon verbinding. Destijds kwamen er veranderingen bij @home waardoor alle computers hetzelfde IP-Adres kregen en ook dezelfde computernaam. Die computernaam heb ik ook nu ingevuld.
Een 'leuk' detail: ik heb 3 weken gewerkt met een heel oude pc waarop Windows98 draait. Na lang knoeien heb ik op die pc ook een internetverbinding tot stand kunnen brengen. Alleen wel met een andere computernaam i.p.v. de C achteraan de B. Onder die computernaam krijg ik ook nu geen verbinding.

Daar waar de internetkabel de pc ingaat brandt/knippert normaal gesproken een lampje dat is ook nu niet het geval. Ik heb de pc open gemaakt om te kijken of de netwerkkaart er wel (goed) in zit. Alleen kan ik er niet veel wijs uit worden. Er zit alleen een 'blok' en geen netwerkkaart zoals dat wel het geval was in die heel oude pc.

Iemand enig idee?

Al vast bedankt!