Los bericht bekijken
  #363  
Oud 13 januari 2009, 00:01
Sssppooky's schermafbeelding
Sssppooky Sssppooky is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 januari 2009
Locatie: Utrecht/Casema
Berichten: 7
Standaard Wat een ouderwets kassie

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheGrouch Bekijk bericht
Daarom hebben ze ook een handleiding meegestuurd
The Grouch, mijn dank is groot. Toch frappant om wederom te zien dat een user forum weer zoveel meer steun biedt dan Ziggo's eigen helpdesk (waar dezelfde vraag al 3 dagen ligt).

Over die handleiding gesproken:
Nergens wordt echt goed duidelijk of de WCD voor of achter de versterker moet staan en of dit uberhaupt uitmaakt. Bij alle plaatjes zit de WCD er voor, maar volgens een subtext kan het ook er achter.

Er staat tevens een mooie opsomming van benodigde gereedschap aan het begin, maar bij de eerste de beste aktie wordt al een stuk gereedschap genoemd ("zijsnijder") wat niet in de benodigde lijst staat en verder ook niet uitgelegd wordt middels een plaatje.

Maar goed....

Alles werkt nu. Heb een signaal van 63% en quality van 100%. Is dat verder een probleem?

Daarnaast blijkt ProgrGemist/PubliekeZenders alleen te werken als je als menutaal 'Nederlands' hebt gekozen. Als je Engels kiest (wat voor mijn buitenlandse vriendin prettig is) dan krijg ik een portal foutmelding bij 'Public Broadcasting'. Een beetje dommig, om Maxima te quoten.

Verder vind ik de Cisco echt 3 stappen terug in gebruikersgemak en technologie. Om een paar dingen te noemen:

FAV en LAST
Het grootste gemis is het ontbreken van de FAV en LAST knoppen. Met FAV kun je snel door je verschillende favorietenlijsten springen, direct naar de voorgeselecteerde kanalen.
Met LAST kon je snel schakelen tussen 2 kanalen. Handig als er 2 spannende voetbalwedstrijden tegelijk bezig zijn.

FAVORIETEN & EPG
Wat absoluut vreemd is, is dat in de EPG nergens een klok te zien is met de huidige tijd. Je kijkt dus naar een TV gids met start en eindtijden van programma's, maar je kunt nergens zien hoe laat het nu is. Noch in het scherm, noch op de display. Kortom, het dragen van een horloge of een wandklok boven je LCD TV is een verplichting bij gebruik van Interactieve Televisie.

Volgorde van zenders in mijn favorietenlijst is niet aan te passen.


De standaardlijsten Movies, Sport, News, etc. zijn leeg. Hoe kan ik die vullen?

AUDIO
Het spontaan wegvallen van geluid bij het schakelen van en naar HD kanalen.


De ontvanger onthoudt ook niet de gekozen audio track, dus als ik Eurosport bekijk met engelstalige kommentaar (audio track 2) en ik switch naar een ander kanaal en kom weer terug naar Eurosport, is de audio track weer terug naar nederlandstalige standaardwaarde (track 1).

De volumelevel van de verschillende kanalen is overigens zeer verschillend (geen sound leveling), waardoor je steeds naar de volumeknop moet grijpen tijdens het zappen.

VERDER
Hoewel het verlichte power-knop van de ontvanger een mooi aqua kleurtje heeft, staat deze zo hoog afgesteld dat er inj het donker haast een schijnwerper in je ogen staat. Ik heb het maar afgeplakt met een stuk duct tape. Bij een volgende firmware update zou een dimmer mogelijkheid niet misstaan.

We testen lekker verder.....