Discussie: Vraag: draadloze snelheid te laag
Los bericht bekijken
  #8  
Oud 12 januari 2009, 23:29
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sharkatec Bekijk bericht
wat ik bedoelde was dat mn router die 54mbit zou moeten kunnen afhaakt bij 24mbit,terwijl de snelheid vanuit ziggo er wel is,maar ik heb een belkin N router besteld,hogere doorvoersnelheid,eens kijken wat dat gaat opleveren.
54Mbit is je maximale snelheid van de radioverbinding. Echter als het signaal wat slechter is door storing in de buurt schakelt hij in stappen terug naar een lagere snelheid. Je kunt vaak zien hoe snel je computer verbonden is door met de muis boven het draadloze icoontje in de systeembalk te gaan hangen zonder ergens op te klikken.

Maar zelfs als je 54Mbit radiosnelheid hebt, kun je dat nooit halen, want over datzelfde kanaal moet je ook data terugsturen en nog meer. Bij een hele goede router en signaalsterkte haal je zelfs die 54Mbit niet. Ook als er meer gebruikers op hetzelfde kanaal zijn wordt het al minder. Dat het stopt bij 23Mbit lijkt me voor zo'n router aardig goed en normaal.

Wil je sneller, dan moet je echt voor de N-Norm gaan, maar dan moet je computer/laptop daar dus ook geschikt voor zijn. Alleen het wisselen van de router zal dan geen effect hebben omdat hij dan gewoon met de 54Mbit norm zal werken als je computer dat gebruikt. Je moet dus beide kanten upgraden. Met de snelheden die komend jaar komen (80Mbit) moet je al zorgen dat een bekabelde PC een goede ethernet poort heeft. Ik betwijfel of de meeste computers met een 100Mbit ethernet poort die 80Mbit kunnen halen.....
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....