Los bericht bekijken
  #335  
Oud 12 januari 2009, 12:01
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door couchpotato Bekijk bericht
<knip>
Ik heb wel de 2 gaten doos verwijderd en de nieuwe opgehangen in de woonkamer. Echter zaten er 2 coax kabels achter, geen van beide groen. Maar de ene gaf wel signaal en de andere niet (radio en tv?)
<knip>
Is het wel de hoofdcontactdoos, of zitten de andere bewoners op dezelfde aansluiting? Mogelijk zitten ervoor dus nog versterkers of filters die het retoursignaal tegenhouden

Over de lengte van de kabels en poort van versterker: Ik heb de binnenkomende kabel (de "groene") met een f-plug op een splitter zitten waarvandaan een aantal kabels het huis ingaan. De Cisco staat in de woonkamer met een hele dikke 15 meter coax vanaf de splitter (wel iets beter dan gamma kwaliteit maar niet extreem bijzondere) De versterker is (nog) niet aangesloten.

Alles werkt top, 100% kwaliteit, BER rate op alle transponders 0. iTV diensten werken prima. Kortom, Bij gebruik van goede kabels en aansluitingen en zeker in combinatie met de versterker zou zelfs de eerder genoemde 30 meter best haalbaar moeten zijn.

Ook de tv boven (kleine 20 meter coax, wel gamma kwaliteit, kortom dun en goedkoop) aangesloten via dezelfde splitter met in de slaapkamer nog een overgang naar een wandcontactdoos en rtv schedingsfilter en dan nog een standaard kabeltje van 2 meter aangesloten op de samsung 360. Ook hier werkt alles perfect. Heb de ber rate en signaalsterkte niet gecheckt, maar nog geen blokjes of hikjes gezien.