Los bericht bekijken
  #443  
Oud 11 januari 2009, 22:03
Snowmaster's schermafbeelding
Snowmaster Snowmaster is offline
Member
 
Geregistreerd: 16 juni 2008
Locatie: Hengelo Ov @Home
Berichten: 61
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ardana Bekijk bericht
@Snowmaster, zou je me kunnen vertellen of dit

dezelfde Humax is als deze

M.a.w. is de kwaliteit ondanks je modificaties (condensatoren?) toch minder dan je in eerste instantie meldde of gaat het in je laatste post (eerste quote) over een ongemodificeerd exemplaar en heeft je gemodde model er geen/minder last van?
Ja, het is dezelfde Humax. Nog steeds is het een goede (de beste?) decoder, maar de ontwikkeling van het SD beeld kwam tot stilstand en blijft achter. Omdat dit in mijn ogen zijn primaire functie is, moet ik hem, helaas afwaarderen.
Op het aanbrengen van kastmodificaties reageerde de Humax matig in tegensteling tot de Topfield en de Samsung die daarmee direct aan detail en diepte in beeld winnen. Voor een iets eerlijker vergelijk is ook de Topfield achter een aparte audiogroep gezet en won direct aan kwaliteit. Ook hier regeerde de Humax terughoudender. Dit werd toen een eerste afwaardering want hij lijkt echt niet beter te kunnen. Dit is waarschijnlijk een technisch of software probleem. Op internet hoor ik geluiden dat zijn satellietbroertje soortgelijke problemen kende en daar is toen een update voor gekomen.
De Humax speelt in het begin zeer dynamisch, zelfs overdreven met de primaire kleuren. Na 100 uur is dit tot rust gekomen, maar het beeld blijft dan zeer plat in tegenstelling tot b.v. de Topfield.
Als je langer naar de Humax kijkt en luistert met goede weergevers kom je er langzaam achter dat hij enorm commercieel is afgestemd.
Hij strijkt beeld en geluid als het ware glad en produceert daarmee een strak plaatje met nauwelijks storing in beeld en geluid. Precies daar zit ook zijn achilleshiel : alle zenders zien er best goed uit en klinken best goed, maar hij kan niet anders en verliest daardoor aan detail en diepte in beeld en geluid. Er is dus minder verschil tussen goede en slechte zenders op de Humax. De goede zenders halen niet de beeldkwaliteit zoals op de Topfield. Dat was doorslaggevend om toch kritischer te worden.
In mijn ogen moet dit probleem vrij eenvoudig te localiseren zijn en op te lossen zijn door de techneuten van Humax, want verder presteert hij goed. Maar in zijn primaire taak, het goed weergeven van SD beeld moet hij echt verbeterd worden.