Los bericht bekijken
  #259  
Oud 11 januari 2009, 01:54
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

Hier is eea vandaag ook binnengekomen. Voor degenen die m nog niet hebben: een grote doos met daarin een doos met de decoder, ab en batterijen voor de ab, scart kabel, hdmi kabel en rf doorluskabel. Daarnaast een doos met aansluitpakket (1 gatsdoos, 4 poorts 2-way versterker, wat f-plug naar coax verloopjes, een tv-radio scheidingsfilter, een coax naar f-plug verloopkabel voor verbinding hoofdaansluiting (1gatsdoos) naar versterker, en de nodige schroefjes en plugjes en zo. Ook een DTV pakket met een boel briefjes, foldertjes etc.

HEEL GOED VERSTOPT IN HET DTV PAKKET zit de nieuwe smartcard (ergens in een van de foldertjes geplakt, zoals eerder gemeld)

Even opletten, oude kaart eerst in het apparaat stoppen, hdmi er in en dan stroom erop.

Nu niet in paniek raken het beeld blijft een kwartiertje op zwart, geduld, er komt vanzelf een keer beeld.

Provisioning gaat zo te zien bij de meesten de eerste keer fout. Gewoon negeren. Nadat ie een tijdje aangestaan heeft kun je dat via het systeemmenu alsnog doen. Ook dan duurt dat eeuwen maar uiteindelijk was het hier voor elkaar.

Hier totaal geen problemen ondervonden, maar ja, in de meterkast had ik alles al zonder scheidingsfilters en met f-pluggen zitten. nieuwe wcd en versterker zitten dan ook nog gewoon in de doos. De kabel naar de tv is een goede, dikke "satellietkabel" oftewel lekker dikke goed afgeschermde coax. De door andere genoemde problemen kunnen best voortkomen uit wat mindere kabels of plastic pluggen. Door instraling van onder andere digitenne signalen kun je flinke storingen krijgen. Hier signaal 100%/kwalitet 100%/ber 0 en nog geen hapering gezien.

Bediening is eenvoudig, afstandsbediening zit redelijk logisch in elkaar. Hij ligt hier in de hoek, want ik heb het apparaat gelijk in mijn Logitech Harmony gezet. Daar stond ie (uiteraard) in de database en stonden alle knoppen direct goed, op 1 na.

PVR werkt prima en logisch, timeshift werkt goed hoewel skippen in vaste stappen van 5 min gaat die alleen via de systeeminstellingen aangepast kunnen worden naar 1 minuut of 10 minuten. Ik had liever 3 minuten gezien. Daarnaast kun je gewoon fast-forwarden en rewinden.

interactief is uitzending gemist actief voor publieke omroepen en sbs. terugkijken tot een week terug voor een beperkt aantal eigen producties zoals ook via portal. Kwaliteit voor publieke omroepen is redelijk: minder dan live, (het zullen dezelfde 2mbit streams zijn die ook tele2 bijvoorbeeld gebruikt neem ik aan) maar nog steeds de kwaliteit van een goede videorecorder (wat is dat pappa?). Films zal nog even afwachten zijn.

De oude decoder is naar boven verhuist en daar kunnen we dus nog 2 weken genieten van film1 etc vanwege de nieuwe kaart.

Al met al ben ik tevreden met het apparaat en (hoewel ik best een flink aantal puntjes heb voor de volgende enquete) is de aansluiting soepel verlopen.

Enige grote probleem met de Cisco is het probleem wat vaker genoemd is: schakelen van een 5.1 kanaal naar een niet 5.1 kanaal waarbij het geluid uitvalt. Hopelijk zal hier snel een firmware update voor verschijnen.