Los bericht bekijken
  #1  
Oud 10 januari 2009, 23:14
crapz0rs's schermafbeelding
crapz0rs crapz0rs is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 6 oktober 2008
Locatie: Enschede @home
Ziggo Internet: Ai1 Extra, 120/10 Mbit/s, Ubee EVM 3200, Linksys WRT610N
DTV: Panasonic TX-P50V20, Humax IRHD-5000C, Denon AVR-1610
Berichten: 839
Standaard Rechter/OPTA: Kabel gaat verder open

De Onafhankelijke Post en Telecommunicatieautoriteit (OPTA) heeft gister de nieuwe marktanalysebesluiten voor de kabel genotificeerd bij de Europese Commissie in Brussel. Ze zijn tegelijkertijd geopenbaard. Als de Europese Commissie geen verdere bezwaren daar tegen heeft, worden ze per 17 maart van kracht en vervangen daarmee de bestaande besluiten. Als de Europese Commissie ernstige twijfels heeft, begint een complexe produre en blijven de bestaande besluiten tot afronding van die procedure van kracht.

Bron: http://dutchmedia.nl/blog/?p=1422 & http://dutchmedia.nl/blog/?p=1415

Aardige stukjes:
Citaat:
De besluiten hebben met name voor UPC en Ziggo het gevolg dat - naast het beschikbaar moeten stellen van kale kabelcapaciteit zoals nu al het geval is - ook wederverkoopverplichtingen worden opgelegd.
Citaat:
Met name Ziggo en UPC maken bezwaar tegen vele definities en uitgangspunten van OPTA, waarbij beide kabelaars hun eigen dominantie en marktpositie relativeren, resp. ontkennen
Citaat:
Ook het belang van analoge televisie wordt door de kabelaars afgezwakt en Ziggo stelt dat haar tarieven - ondanks dat dat feitelijk aantoonbaar niet zo is - tot de laagste in Europa behoren. OPTA wees Ziggo in reactie erop dat Ziggo’s tarieven tot de hoogste van Nederland behoren en zonder nader onderzoek naar verschillen in internationale vergelijkingen geen conclusies kunnen worden getrokken.