Discussie: Vraag: Af en toe internet
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 10 januari 2009, 16:31
LuckyLuke's schermafbeelding
LuckyLuke LuckyLuke is offline
Member
 
Geregistreerd: 9 januari 2009
Locatie: Klimmen @home
Ziggo Internet: telefoon en internet webstar
Berichten: 31
Standaard

Overigens neem ik ook aan dat je TV kijkt?

Afhankelijk van het type Abonnee Overname Punt kan het zijn dat er een splitter aanwezig is die je van de oorzaak uit kan sluiten.

Indien mogelijk kan men de splitter ertussen uit halen en het modem nog rechtstreekser op de binnenkomende kabel aansluiten.
Ga ook na of het AOP in de meterkast zit en verplaats het modem daarheen als het modem niet in de meterkast aangesloten is.

Het is namelijk zo dat standaard Coax kabel op de lage frequenties per 100 meter 12 dB aan signaalverlies kent. Een verlies van 3 dB signaalsterkte betekent een halvering van de signaalsterkte (dB's zijn een logaritmische schaal o.i.d.)!

Makkelijk gezegd: hoe korter de Coax (TV) kabel hoe beter de signaalkwaliteit.

Echter: er wordt door experts geadviseerd de coax kabel tussen aop en modem nooit korter te maken dan 30 cm, het schijnt dat je dan problemen kunt krijgen met bepaalde delen van je signaal. Iets met golflengte wat ik ook niet helemaal begrijp, maar: is je kabel van aop/splitter korter dan 30 cm, sluit dan een wat langere aan.

Tot slot: het kan zijn dat tijdens het aandraaien van de coax op het modem de kern contact maakt met de mantel of de kern beschadigd is.

Bij een beschadigde kern kort je de kabel net zover in totdat je een onbeschadigd stuk kern kunt aansluiten.

Oh, en doe dit ook bij oxidatie van de kern.

Is de kabel tussen aop/splitter niet aangesloten met een f connector (een connector die men vast moet draaien en waar dus schroefdraad in zit), maar met een TV connector (male/female), vervang deze dan door dikke, vol-metalen connectors. Deze zorgen voor betere afscherming. Slechte afscherming bij de overgang tussen kabel naar connector is meestal de belangrijkste bron van signaalverlies!

Laatst gewijzigd door LuckyLuke; 10 januari 2009 om 16:43