Los bericht bekijken
  #213  
Oud 9 januari 2009, 20:47
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Maslov Bekijk bericht
Beste Cees,

Het lijkt mij heel aannemelijk dat als men in de UK bij de sat-versie van de nieuwe HDR problemen heeft met SD dat dit ook wel eens zou kunnen optreden bij de kabelversie voor Ziggo. Beide apparaten hebben dezelfde basis!

Wat je verder vertelt over de 5000, dat er een nieuwe softwareversie komt waarbij de originele resolutie kan worden gekozen, is al iets maar imo niet de echte oplossing van dit probleem. Als het anders is, ben ik blij.

Tenslotte heeft het geen zin om het probleem van die slechte SD-kwaliteit te bagataliseren (dat doe je wel een beetje). Het is fijn voor je dat jij dat verschil niet hebt, maar dat wil nog niet zeggen dat anderen dat probleem niet kunnen hebben. Misschien is het inderdaad de combinatie met bepaalde TV-merken. Ik heb het met een Philips LCD en in de UK heeft men het probleem oa. met een Sony.

Ziggo is kennelijk al maanden aan het testen en ik hoop dat ze bij die testen ook naar dit probleem kijken. Ik denk zelf dat men daarbij ook dit probleem wel heeft geconstateerd maar dat Humax dat niet echt kan oplossen omdat er "ergens" in dit apparaat een groter probleem zit dat niet eenvoudig is op te lossen. Dus, horen we er waarschijnlijk niets meer over, totdat er heel veel klachten komen.
Misschien had je dit topic wat eerder moeten volgen, want Anoniem heeft dit een paar weken geleden al geschreven een paar pagina's terug.
Zie hier. Blijkbaar kan de chipset het upscalen dus niet beter doen en aangezien de 5050 dezelfde chipset heeft dan de 5000 zal dat niet anders zijn.

En blijkbaar is het ook afhankelijk van je TV en de verwerking van HDMI. Daarom zien misschien sommigen het wel en anderen het niet of bijna niet.

Je opmerking over bagataliseren snap ik niet. Ik zie vaker dat dingen gelezen worden zoals iets niet bedoeld is... Ik schreef alleen dat ik er zelf niet veel van merk en dat ik het kan vergelijken met SCART en met een IR-FOX. Anderen merken het wel en hebben er blijkbaar last van. Die hebben ook geschreven dat het probleem in het beeld niet aanwezig is als je de upscaling niet laat doen door de 5000 en de originele resolutie kiest. Dat doet de 5050 dus nu en gaat de 5000 ook doen. Meer schreef ik niet, dat was dus niet bedoeld om te bagataliseren maar om te vertellen wat ik hier in dit topic eerder las en wat mijn eigen ervaringen zijn.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....