Los bericht bekijken
  #5  
Oud 9 januari 2009, 17:43
Tens's schermafbeelding
Tens Tens is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 april 2005
Locatie: Enkhuizen, Multikabel
Ziggo Internet: All-in-1 basis, Scientivic Atlanta
DTV: Humax
Berichten: 28
Standaard

Allereerst:
-aub niet gelijk ervan uitgaan dat ik loop te zwetsen, ik verzin dit niet ter plekke

Ten tweede:
-geen idee of ik dit mag linken dus google zelf maar even of ga naar het Sony EU forum:
oa. disconnectie problemen door dagelijks geforceerde IP adres vernieuwingen die door PSN NIET worden herkend omdat het buiten Europa niet nomaal is om iedere dag het IP adres gedwongen te laten vernieuwen.
Daarnaast DSN timeouts: omdat de PS3 DNS veranderingen niet snel genoeg overneemt en je dus een time out geeft die je van internet gooit.
Daarnaast IP range problemen die KUNNEN zorgen voor incompatibilitie tussen je router en je console.
En er is ook nog een tot nog toe door Sony erkend probleem zonder een gevonden oorzaak dat wederom te maken heeft met PSN en je console op Wifi, en / of in een thuisnetwerk, en die er onder anere voor zorgt dat je een foutief bericht krijgt over DNS fouten of een onbekende fout code (ook de fout codes staan overigens allemaal online).
Ook is er een probleem mbt alternatieve verbindingen en beveiligingen binnen een thuisnetwerk die zorgen voor problemen met bepaalde routers zonder firmware update of die anderzijds niet voldoen aan de Europese nieuwe veiligheidsnorm met het gebruik van PS3 en PSN en de Wii en een enkele keer met xBoxLive.

Dan heb je nog diverse individuele poblemen die je scherm vervuilen als je even Googled met routers en je ISP / de PS3 / Wifi / PSN combinaties.
Door dit soort dingen, waar sinds december vorig jaar PSN incompatibility hoofdoorzaak nummer 1 is van PS3 DC problemen in Nederland met en zonder routers, wordt je vooral met een router uit de meeste spellen geknikkerd omdat die nu eenmaal, ook als single player spellen zoals biv. Prince of Persia, PSN vereisen voor oa de trophies.

Sony verklaarde dat er problemen ontstaan sinds de laatste PS3 update met bepaalde routers en specifiek met Linksys routers en heeft als tijdelijke fix het uitzetten van Mediaserver, maar dat werkt lang niet bij iedereen. Dit probleem wordt echter nog grondig uitgeplozen door Sony.