Los bericht bekijken
  #36  
Oud 9 januari 2009, 12:19
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Dat onbeperkt het signaal kunnen verdelen is ook maar relatief wanneer er geen sprake is van een investering. Naar 2 of 3 aansluitingen gaat wel, maar wanneer je het zoals jij zegt onbeperkt wil gaat splitsen zul je toch in de beurs moeten gaan tasten voor de benodigde hardware.

Daarbij, het digitale signaal is in die visie ook onbeperkt te verdelen, je hebt alleen bij elk aansluitpunt een decoder nodig, het signaal, ook digitaal, is gewoon te verdelen binnen je woning.
Met als groot verschil dat bij digitaal de provider door de smart-card bepaalt op hoeveel toestellen je kan kijken tegen welke prijs. Dus niet onbeperkt. En het maakt nog wel een verschil of je één antenneversterker moet kopen, of een aparte decoder voor elke TV, als je er bijv. 4 hebt (wat in een gezin niet onwaarschijnlijk is).

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Daarbij zullen er wel een aantal randvoorwaarden gesteld moeten worden bij het uitschakelen van het analoge signaal, maar daarnaast ben ik ook van mening dat je niet oneindig ondersteuning kan blijven bieden op " oude" hardware van bv 10jaar of ouder.
10 jaar was ook de grens die het CvdM aanhield bij UPC met het gebruik van de S-Band. Dus 10 jaar nadat alle verkochte toestellen voorzien zijn van een geschikte DVB-tuner hoeft een kabelbedrijf analoge toestellen niet meer te ondersteunen. Alleen jammer dat (op een paar uitzonderingen zoals JVC en Humax na) de nu verkochte toestellen niet geschikt zijn voor gebruik bij Ziggo. Zelfs als er een DVB-C tuner in zit support Ziggo de CI interface niet. Dus ik denk dat de overgangstermijn van 10 jaar in gaat als alle DVB-C toestellen voorzien zijn van een CI+ interface...

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Daarbij als je als provider rekening moet houden met iedereen die het wel best vind en niet openstaat voor vernieuwing kan je als provider nooit innoveren en nieuwe technieken gaan exploiteren. Je bied tenslotte een dienst aan, en het is aan een ieder om de keuze te maken om die dienst wel of niet af te nemen.
De kabelbedrijven hebben wel een aanmerkelijke marktmacht (mooi woord voor monopoliepositie), dan kan je niet zomaar doen wat je wilt.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Wel is het aan de provider om bij de overgang de mogelijk aan te bieden om tv te kunnen blijven kijken, hierbij kan je denken aan de verstrekking van een decoder tegen sterk gereduceerd tarief, noem een leuk prijsje van 10euro.
Als je die 10 euro administratiekosten noemt is dat precies wat Caiw gedaan heeft. Maar waarom niet gewoon gratis? Weegt toch wel op tegen de besparing die de provider heeft door alle vrijgekomen bandbreedte?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Ook zijn er buiten ziggo genoeg andere mogelijkheden in de vorm van DVB-S of DVB-T dus mensen hoeven echt niet zonder tv te zitten als ze dat niet willen, het vergt hooguit een kleine omschakeling.
DVB-S is echt niet voor iedereen een optie, je moet wel zicht op het zuiden hebben en de oprukkende schotelverboden helpen ook niet. Maar als Ziggo te snel analoog uitschakelt zal Digitenne daar inderdaad sterk van gaan profiteren.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Ik denk dat het bij een deel van deze groep ook een kwestie van willen is.
En sommige mensen willen het niet. Omdat het voor hun geen voordelen biedt. Dat mag toch?

Mijn punt is dat digitaal niet alleen voordelen heeft, maar ook nadelen. En mensen maken daar hun eigen keuzes in. Om mensen die geen belang hebben bij digitaal af te schilderen als sukkels of Don Quichottes gaat mij te ver.