Discussie: Vraag: WRT160N-EU probleempje.
Los bericht bekijken
  #10  
Oud 9 januari 2009, 11:04
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bossie Bekijk bericht
Dat heb ik gedaan, maar dat werkt niet.
Maar zo hoort het wel Dus typisch iets aan de instellingen die niet goed zijn. Anders had het hier niet gewerkt met 1 PC met Vista, 1 laptop met Vista en 1 laptop met XP. IP adressen worden uitgegeven op basis van MAC-adres, dus iedereen heeft altijd dezelfde adressen, buiten de standaard range van 3 adressen die voor de iPhone's zijn. 'DHCP Reservation' heet dat geloof ik. Alles werkt prima...

Daarnaast hoef je alleen maar te 'stoeien' met de hoofd-pc. De andere gebruikers krijgen toegang zonder er iets voor te hoeven doen.

Ten eerste de printer delen (Vista).

Kan via 'Netwerkcentrum' -> 'Printers delen' of via 'Configuratiescherm' -> 'Printers' -> Printer uitkiezen -> Rechtermuisklik -> 'Delen' -> Instellingen wijzigen voor delen.

Ten tweede mappen delen (Vista).

Selecteer een map -> Rechtermuisklik -> 'Delen' -> En dan krijg je een scherm waar 1 gebruiker reeds in staat en dat is het hoofd-account van de pc. Als je geen andere accounts op de pc hebt staan, hoeven gebruikers op andere laptops geen wachtwoorden in te voeren als zij op jouw pc willen komen. Maar goed, we gaan verder -> Je selecteert in het dropdown menu wie of wat je wil toevoegen -> 'Je kiest 'Iedereen (Alle gebruikers in deze lijst)' en dan op 'Toevoegen' drukken. Nu staat die keuze beneden in dat scherm en zet je het machtigingsniveau van 'Lezer' naar 'Mede-eigenaar'.

Zo moeten de desbetreffende printers en mappen gewoon zichtbaar zijn via de button 'Netwerk' op de laptop. Men hoeft helemaal geen aanpassingen te doen aan de firewalls of aan de router.

Laatst gewijzigd door Ed; 9 januari 2009 om 11:15