Los bericht bekijken
  #35  
Oud 9 januari 2009, 07:03
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Dat onbeperkt het signaal kunnen verdelen is ook maar relatief wanneer er geen sprake is van een investering. Naar 2 of 3 aansluitingen gaat wel, maar wanneer je het zoals jij zegt onbeperkt wil gaat splitsen zul je toch in de beurs moeten gaan tasten voor de benodigde hardware.

Daarbij, het digitale signaal is in die visie ook onbeperkt te verdelen, je hebt alleen bij elk aansluitpunt een decoder nodig, het signaal, ook digitaal, is gewoon te verdelen binnen je woning.

Daarbij zullen er wel een aantal randvoorwaarden gesteld moeten worden bij het uitschakelen van het analoge signaal, maar daarnaast ben ik ook van mening dat je niet oneindig ondersteuning kan blijven bieden op " oude" hardware van bv 10jaar of ouder.

Daarbij als je als provider rekening moet houden met iedereen die het wel best vind en niet openstaat voor vernieuwing kan je als provider nooit innoveren en nieuwe technieken gaan exploiteren. Je bied tenslotte een dienst aan, en het is aan een ieder om de keuze te maken om die dienst wel of niet af te nemen.

Wel is het aan de provider om bij de overgang de mogelijk aan te bieden om tv te kunnen blijven kijken, hierbij kan je denken aan de verstrekking van een decoder tegen sterk gereduceerd tarief, noem een leuk prijsje van 10euro. Wanneer mensen dat niet willen en niet digitaal willen kijken dan houd het op. Er is een mogelijkheid geboden, die willen ze niet, dan kunnen ze opzeggen en zonder tv verder. Het is aan niemand verplicht klant te blijven, en tevens is tv kijken nog steeds geen basis behoefte. Ook het analoge ether signaal is al verdwenen, hier zijn opties voor aangeboden, dit was een DVB-T decoder met NL1, NL2 en NL3 meende ik, wilden mensen dit niet hield het op, konden ze geen tv meer kijken.

Ook zijn er buiten ziggo genoeg andere mogelijkheden in de vorm van DVB-S of DVB-T dus mensen hoeven echt niet zonder tv te zitten als ze dat niet willen, het vergt hooguit een kleine omschakeling.

En over de wat oudere mensen onder ons, mijn vriendin haar oma is ondertussen 78, bijna 79, maar het lieve mens heeft zelf de stap gemaakt internet en digitale tv te gaan nemen (toevallig ook ziggo) en ze kan tegenwoordig mailen en digitaal tv kijken. Het gaat niet altijd in een keer goed, maar ze weet zich heel goed aan te passen en zich er heel goed mee te redden en kan er steeds meer mee. De basis dingen van (digitaal) tv kijken als aan/uitzetten, zappen en volume gingen vanaf dag 1 eigenlijk gewoon goed, ze moest alleen even naar de juiste knopjes zoeken op de nieuw AB omdat ze die nog niet zo goed kende. Ik denk dat het bij een deel van deze groep ook een kwestie van willen is.
__________________


Laatst gewijzigd door Excalibur; 9 januari 2009 om 07:15