Los bericht bekijken
  #3  
Oud 8 januari 2009, 23:51
nielsvo's schermafbeelding
nielsvo nielsvo is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 mei 2008
Locatie: Roosendaal/@Home
DTV: Humax IHDR-5200C
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
De hoge BER waardes zijn niet goed. Je geeft aan dat je wel voldoende signaal sterkte en kwaliteit hebt. Nu zegt de signaalsterkte eigenlijk niets, maar welke signaalkwaliteit zie je?

Ervan uitgaande dat de signaalkwaliteit in orde is, maar de BER hoog oploopt zou het een probleem in de bekabeling kunnen zijn, zoals bv een slecht contact oid. Heb je hetzelfde probleem als je het rechtstreeks op de WCD aansluit met een zo kort mogelijke coaxkabel? (bij voorkeur een andere coaxkabel dan je nu gebruikt).
Uiteindelijk de TV toch maar naar de meterkast gesleept en aangesloten (een 42 kg bakbeest dus zo lang mogelijk uitgesteld). Daar werkte NL1,2,3,etc. dus wel. Vermoedelijk dus toch een kabelprobleem. Coax stekker opengemaakt en opnieuw aangesloten (conform http://www.antenneversterkers.nl/coax-plug-iec.php alleen lukt het niet goed de afscherming heel te laten).
TV terug naar de woonkamer: hij doet het weer
Maar nog wel steeds erg hoge BER waardes (500-2300) op de zenders NL1,2,3 RTL4,5,7 en SBS6.
Daarnaast signaalinfo 0/82% volgens de decoder (Samsung DCB-P850R). Vreemd dat ie toch beeld geeft zonder schokken? Op de andere zenders gewoon BER waarde 0000 en signaalinfo 45-52/90%.
Snap er niks van