Los bericht bekijken
  #297  
Oud 8 januari 2009, 20:19
raymond's schermafbeelding
raymond raymond is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: Rijswijk / Prolocation
Berichten: 1.082
Standaard

Hi!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rocco Bekijk bericht
Geen firewalls??? En hoe zit het dan met port 25 die dicht zit zodat ik thuis geen mailserver kan draaien. Dat komt zeker ook door de firewall die ik thuis heb staan Nee er wordt heus wel verkeer gerouteerd via een firewall van ziggo. En anders zijn er wel andere manieren te bedenken om aan traffic shaping te doen. Ik heb overigens nog geen verklaring van jou gehoord voor de symptomen die ik al genoemd had mbt ziggo en xs4all op mijn werk.
Er is een feitelijk verschil tussen een ACL en een firewall. Een firewall is statefull, een ACL niet. Jij hebt het over een filter/ACL, geen firewall. Ik wil je aanraden je eens in de materie te verdiepen. Internet is geen ding waar je op aansluit en overal je modemsnelheid haald, zo werkt dat niet. Als ik van een server in tokyo iets afhaal haal ik ook mijn 20 mbit niet, goh wat is Ziggo toch slecht. Dit filter zit vaak in je modem. Of op je CMTS. En heeft niets met de rest van je internet verkeer te maken verder.

Ook Eweka heeft meerdere verbindingen, nog nooit bij stilgestaan dat die ook een keuze maken hoe verkeer bij enduser komt? Wellicht is het touwtje met XS4all een ander touwtje dan het touwtje met Ziggo.

Jouw stelling slaat nog steeds nergens op, en die wil ik ontkrachten. Ziggo knijpt niet. Dat jij vind dat dat wel zo is omdat in jouw optiek de boel anders werkt is echt een gemis aan inzicht. Kun je niks aan doen verder, maar is gewoon een constatering.

Als je je wilt verdiepen in de materie zijn hier wat steekwoorden :

- Internet peering points
- Docsis
- Firewall vs ACL

Ik betreur het wel dat ondanks diverse mensen iets proberen uit te leggen met ook nog een stukje technische achtergrond jij het zelf toch beter denkt te weten. Dat is op zich mens eigen wellicht maar dan heeft uitleggen niet zo veel zin. Als je twee postings verder leest dat je het onzin vind en dat het toch wel anders is omdat jij dat vind.

Ik weet hoe het netwerk van Ziggo in elkaar zit, ik weet waar en wat voor routers er staan, de meeste heb ik wel een keer geaaid waar jouw verkeer over heen loopt. Maar jij weet het beter.

Leg het eens uit dan?

Ik wil alleen maar aangeven dat wat voor jou onverklaarbaar is hele legitieme redenen kunnen hebben. En dat er niet 'geknepen' word. Veel meer woorden wil ik er niet aan spenderen eigenlijk...

Bye,
Raymond.