Los bericht bekijken
  #19  
Oud 8 januari 2009, 16:44
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Over tegenwerken van "legale Alphacrypt" kijkers kan je alleen maar speculeren. Voorheen was Multikabel altijd sterk in "gedogen". Zolang er geen "rottigheid" werd uitgehaald was het ieg niet "verboden". Men heeft ieg nooit actief beleid gevoerd om dit soort dingen uit te dragen of de nek om te draaien, tenzij er natuurlijk van misbruik sprake was.

Kernvraag is natuurlijk, om hoeveel AC's gaat het eigenlijk en wat kan er voor "kwaad" mee worden uitgericht en gebeurt dat dan ook op grote schaal? Gedoog je ze als provider of maak je het bewust onmogelijk cq. jaag je zelfs klanten op kosten omdat ze met spullen komen te zitten die waardeloos worden.

Je mag verwachten dat tzt als analoog gaat verdwijnen er ook "maatregelen" moeten komen om analoge kijkers digitaal te laten kijken. Ook die groep, die nu steeds kleiner wordt, kan je niet zo maar "verstoten".

Mijn grote zorg is in hoeverre laat Ziggo zich ringeloren door de content providers? In wezen zit Ziggo tussen 2 vuren. Zowel omroepen als klanten brengen geld in het laadje en hebben hun wensen.

Maar zoals bij elke goede politieke oplossing "geef ze beiden hun zin, ook al staat dat haaks op elkaar".
__________________
BenJ