Los bericht bekijken
  #34  
Oud 8 januari 2009, 11:21
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hengelerweend Bekijk bericht
Helaas blijven er toch altijd Don Quichot's rond dwazen
Lekker denigrerend... Ik zou het liever mensen noemen die tevreden zijn met wat ze hebben, en niet op kosten gejaagd hoeven te worden voor wat sommigen beschouwen als "vooruitgang", maar waarvan het maar de vraag is voor wie het een vooruitgang is. Het kan een heel bewuste en logische keuze zijn.

Bij elke overgang die je noemt kon je nog steeds je oude TV blijven gebruiken, zonder extra onhandige apparaatjes zoals decoders. Behalve dan overschakeling naar digitaal en HD. In principe kan je nu nog met je TV uit de jaren 60 kijken naar het huidige analoge kabelsignaal.

Analoog is onbeperkt te verdelen over zoveel toestellen als je maar wilt.
Analoog is te gebruiken met de AB van de TV (wat meestal als voordeel heeft extra functies zoals PIP en/of meer teletext geheugen.
Analoog is voor de meeste mensen goed genoeg.
Analoog heeft geen extra energie verspillende settopbox nodig.
Analoog kun je makkelijk en onbeperkt opnemen op je vcr/dvdrecorder, terwijl je iets anders kijkt.

Bij uitschakelen analoog zal er toch aan een aantal voorwaarden voldaan moeten worden zodat trouwe analoge kijkers niet op kosten gejaagd worden. Dat houdt in het gratis ter beschikking stellen van decoders aan gebruikers die er nog geen hebben.

UPC heeft ooit een aantal kanalen uit het verplichtte basispakket (de 15 zenders waarover de programmaraad een bindend advies geeft) verplaatst naar andere frequentiegebieden (S-band) die met oudere TVs niet te ontvangen waren. UPC werd toen verplicht door het commissariaat voor de media om alle klanten die zo'n een oudere TV hadden gratis een convertor ter beschikking te stellen. Deze verplichting bleef bestaan tot de niet geschikte toestellen 10 jaar oud waren.

Ik denk dat het Cvdm grote bezwaren zal hebben tegen het zomaar uitschakelen van analoog zonder goede overgangsregeling. Caiw heeft iedereen een gratis decoder aangeboden, dus ik denk dat die er mee weg komen. Verder is hun basispakket niet gecodeerd, dus op een onbeperkt aantal toestellen te ontvangen zonder smart-card.

Daarnaast schieten de kabelbedrijven zichzelf in de voet als ze zomaar analoog uitschakelen, en mensen naar de decoder dwingen. Als je toch zo'n ding moet kopen kan je net zo goed overstappen naar Digitenne, scheelt weer heel wat per maand.