Los bericht bekijken
  #5  
Oud 7 januari 2009, 22:02
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door amiboy Bekijk bericht
ik heb een aantals splitters in de metrkst het singaal word bij drie keer gesplit en dan ku=omt er nog ruim 25 meter kabel ik gebruik geen versterker en heb analoog en digitaal gewoon goed beeld ik denk dat je grootste probleem instraling kan zijn maar als je niet dicht bij zendmarsten of dergelijk woon geet je 20/25 meter kabel dus geen enkel probleen
Meerdere splitters achter elkaar koppelen is minder goed als een splitter met het juiste aantal benodigde aansluitingen.

Een 3-weg splitter heeft ruwweg 6-6,5dB demping, 25mtr coax coax heeft ruwweg 4,6dB demping. Maakt een totaal van grofweg 10,5-11dB demping. Dit is best veel, dit kan zeker wel problemen gaan geven. Wanneer er sprake is van een 4-weg splitter moet je hier nog eens 2-3dB bij optellen. En meerdere 2-weg splitters aan elkaar gekoppeld geeft nog een fractie meer verlies als een splitter met het benodigde aantal aansluitingen.

Wanneer het goed werkt heel erg mooi, maar wanneer je problemen gaat ervaren met bijvoorbeeld haperingen en/of blokjes in het beeld zou ik hier zeker eens naar kijken. Een versterker met een versterkingsfactor tussen de 8 en 12dB zou geen overbodige luxe zijn in jou situatie.
__________________