Los bericht bekijken
  #20  
Oud 6 januari 2009, 20:11
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door geert.uijen@home.nl Bekijk bericht
Hoi, oke ik snap nu dat het verwarrend is maar ik heb 7 jaar storingsvrij op een wat oudere installatie gedraaid.
Ik heb 2 maanden geleden een nieuwe 104 cm LCD t.v. gekocht van Samsung, daar een nieuwe digitale ontvanger bij gekocht met een 160 GB harddisk erin, alles opnieuw bekabeld met een goede coaxkabel en een superdikke scartkabel.Ook bij Ziggo het alles in 1 pakket aangeschaft met daarin dus digitale t.v.
Ik denk dus dat het daar allemaal niet aan kan liggen.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Teddy42 Bekijk bericht
Ik heb volledig nieuwe kabels gekocht, alle kabels die ik heb gekocht zijn gekocht in de betere elektronica zaak, met mijn vorige Loewe had ik geen problemen,

Ik heb alle mogelijkheden al geprobeerd om het sgnaal te verbeteren door versterkers te plaatsen oa een van Hirschmann 6db extra maar het biedt geen verbetering.
Wat je nodig hebt om een goed signaal aan het eind van de kabel te krijgen is een combinatie van verschillende factoren in de binnenshuis installatie. Of je bv een versterker nodig hebt, en zo ja met welke versterkingsfactor vloeit hier weer uit voort. Zomaar wat proberen kan het probleem zelfs erger maken dan de bestaande situatie. Ook de plaats waar bv een versterker word aangesloten is erg belangrijk en bepalend.

Of je bv een versterker nodig hebt is afhankelijk van de mate van signaaldemping in de binnenshuis installatie. Dit word onder andere bepaald door bv kabellengte, het aantal aansluitingen en evt splitters ed. Dit totaal plaatje geeft een bepaalde hoeveelheid demping. Wanneer dit niet te hoog is heb je geen versterker nodig, wanneer dit wat hoger komt te liggen kan een versterker nodig zijn om dit signaalverlies te compenseren.

Zou je kunnen aangeven wat voor kabels je gebruikt hebt, hoeveel aansluitingen je hebt in je huis en hoe lang de bekabeling naar de aansluitpunten is? Dan kunnen we hier wellicht wat zinnigs over zeggen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Teddy42 Bekijk bericht
Ik heb geen trek meer in discussies wat ik wel of niet geprobeerd heb, en of ik wel de juiste zaken met elkaar gecombineerd heb.
Als je niet wilt discuseren, waarom post je het dan op een forum? Een forum is er toch juist voor om te discuseren? En het wel of niet juist combineren van zaken kan juist een hele belangrijke factor zijn in het geheel.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Teddy42 Bekijk bericht
Ziggo zou er goed aan doen het signaal niet anders te coderen dan volgens de regels Irdeto.
Voor zover mijn kennis reikt codeert Ziggo het signaal volgens de Irdeto regels.
__________________