Discussie: DVD Recorder
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 6 januari 2009, 19:22
Cesar's schermafbeelding
Cesar Cesar is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 september 2008
Locatie: Zoeterwoude, Casema
Ziggo Internet: Casema Maxi
DTV: Geen
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mr_Parker Bekijk bericht
Het ligt er helemaal aan wat je wil gaan doen.
Bij digitale tv blijf je gewoon het analoge signaal houden, je kunt dus ook gewoon analoog blijven opnemen, dan veranderd er dus voor dat deel niets.

Je kunt ook een losse decoder via je recorder koppelen aan je tv, via scart.
Op die wijze kun je dan ervoor kiezen om iets vanaf digitale bron, decoder, of via de analoge tuner van de recorder zelf opnemen.
Bij opname vanaf de decoder is de opname zelf niet direct digitaal, via scart gaat immers een analoog signaal. De beeldkwaliteit is wel merkbaar beter dan direct vanaf analoog tevens is het zender aanbod groter.

Op deze wijze is het echter niet mogelijk om 2 verschillende digitale zenders tegelijk te bekijken / opnemen. Of digitaal opnemen en analoog kijken of anders om is dan aan de orde.

Wil je wel 2 zenders tegelijk vanaf de decoder aan kunnen, 1 opnemen en 1 kijken of zelfs 2 opnemen, dan ben je aangewezen op een decoder met opname mogelijkheid. Dit zijn de pvr modellen. Deze geven echter ook maar een zender tegelijk uit via scart. Het opnemen gebeurt intern op harddisk die maar zeer moeilijk anders dan via scart uit het apparaat te krijgen is waardoor het overzetten naar dvd moeilijk / onmogelijk is.
Bedankt voor je reactie Mr_Parker.
Er vanuitgaande dat een normaal analoog signaal geen mooi beeld geeft op een LCD TV (40 ") + dat ik wil kunnen opnemen en kijken tegelijk is de keuze snel gemaakt.
Zit ik met nog een paar vraagjes:
Wat zijn de pvr modellen ?
Kun je me een recorder adviseren ? Even er vanuitgaande dat het budget minder belangrijk is.
Zijn er ook al HD recorders ? Ik bedoel Full HD.

Bedankt alvast.

Groet,

Cesar

Laatst gewijzigd door Cesar; 6 januari 2009 om 19:48