Discussie: DVD Recorder
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 6 januari 2009, 17:16
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Het ligt er helemaal aan wat je wil gaan doen.
Bij digitale tv blijf je gewoon het analoge signaal houden, je kunt dus ook gewoon analoog blijven opnemen, dan veranderd er dus voor dat deel niets.

Je kunt ook een losse decoder via je recorder koppelen aan je tv, via scart.
Op die wijze kun je dan ervoor kiezen om iets vanaf digitale bron, decoder, of via de analoge tuner van de recorder zelf opnemen.
Bij opname vanaf de decoder is de opname zelf niet direct digitaal, via scart gaat immers een analoog signaal. De beeldkwaliteit is wel merkbaar beter dan direct vanaf analoog tevens is het zender aanbod groter.

Op deze wijze is het echter niet mogelijk om 2 verschillende digitale zenders tegelijk te bekijken / opnemen. Of digitaal opnemen en analoog kijken of anders om is dan aan de orde.

Wil je wel 2 zenders tegelijk vanaf de decoder aan kunnen, 1 opnemen en 1 kijken of zelfs 2 opnemen, dan ben je aangewezen op een decoder met opname mogelijkheid. Dit zijn de pvr modellen. Deze geven echter ook maar een zender tegelijk uit via scart. Het opnemen gebeurt intern op harddisk die maar zeer moeilijk anders dan via scart uit het apparaat te krijgen is waardoor het overzetten naar dvd moeilijk / onmogelijk is.