Los bericht bekijken
  #1  
Oud 6 januari 2009, 10:58
Sloot's schermafbeelding
Sloot Sloot is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 mei 2008
Locatie: Den Haag - Casema
Ziggo Internet: Alles In 1 Extra - Motorola SBV5121E
DTV: 2x Samsung DCB-H360R + 1x Humax IR-FOX C
Berichten: 37
Standaard Ziggo zet nieuwe stap in uitrol docsis 3.0

Ziggo lijkt zich klaar te maken voor de overstap naar het docsis 3.0-protocol. Nadat vorig jaar het netwerk van de kabelaar al werd opgewaardeerd naar docsis 2.0, heeft de internetaanbieder nu een flink aantal docsis 3.0-modems besteld.

De nieuwe modems moeten het voor zowel bestaande als nieuwe klanten mogelijk maken om hogere snelheden te bereiken. Eind vorig jaar schroefde Ziggo de snelheid van zijn internetabonnementen op, waarbij de provider bij het snelste abonnement, Internet Z3i, al een slag om de arm hield: de kabelaar wist niet zeker of de snelheid van 30Mbps ook zonder nieuwe modems gehaald kon worden. Het is niet bekend of de bestelde docsis 3.0-modems voor de Internet Z3i-abonnees zijn bestemd, of dat Ziggo alle nieuwe klanten van zo'n modem wil voorzien.Om hoeveel modems het exact gaat, is niet bekendgemaakt. Volgens modemfabrikant Arris betreft het een grote order voor zijn Touchstone TM702-modems. De TM702G uit de Touchstone-serie kan downstreamsnelheden van 160Mbps aan en beschikt naast een 1Gbps-poort over twee voip-lijnen met sip-ondersteuning. Ook kan er via usb een externe harde schijf of printer worden gekoppeld. Uit de technische specificaties van de TM702G blijkt dat het modem ook geleverd kan worden met een accu, waardoor de telefoonlijnen bij een stroomstoring nog blijven werken. De 1-cels 2,4Ah-accu zou goed zijn voor vier uur noodstroom; de 2-cels 4,4Ah moet het acht uur uithouden. Het bescheiden energieverbruik speelt daarbij een rol: in idle-modus verstookt het apparaat 7W, terwijl het maximale verbruik 10W bedraagt.

Ziggo is ontstaan uit een fusie tussen @Home, Casema en Multikabel, en was begin vorig jaar nog druk doende de netwerken van de drie kabelaars te integreren. Hierbij werd het netwerk opgewaardeerd naar docsis 2.0. Enkele maanden later hintte de kabelaar echter al op de komst van docsis 3.0-abonnementen.

bron: http://tweakers.net/nieuws/57645/zig...docsis-30.html