Discussie: Welke CI module
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 6 januari 2009, 09:45
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dreayl Bekijk bericht
ik kan me niet voorstellen dat ze door gaan met ci+, omdat dit geen toegevoegde waarde heeft.
...
Meer waarde CI+ is oa dat de kabelaar ervoor kan zorgen dat het niet altijd mogelijk is om een hd zender in hd op te nemen. Iets dat de content providers schijnen te wensen. Met de huidige CI kan men alleen het opnemen volledig blokkeren zoals dit met de huidige decoders ook gaat.

Daarnaast is Mascom de fabrikant van de Alphacrypt CAM. Deze CAM is duur, duurder dan een gemiddelde decoder, omdat er bij deze CAM licentie rechten betaald worden voor meerdere coderings systemen en niet alleen voor Irdeto2.
Niet alleen Ziggo kijkt naar CI+ maar ook canaal digitaal schijnt hier intresse in te hebben en ook buitenlandse kabelaars etc het zal er dus vast van komen. Ook de tv fabrikanten zullen hier vast naar over gaan.

Het is alleen jammer dat het pas goed gebruikt kan worden met apparatuur waar een CI+ slot in zit, welke nog niet op de markt zijn. Al die mensen die nu oa een Sony Bravia met DVB-C hebben of een Philips H model met DVB-C zullen zich dus moeten behelpen met de Alphacrypt en hopen dat dit zodanig blijft werken. In weze is de ontwikkeling van CI+ dus te laat om echt een grote slag in digitale televisie te maken. Was dit er vorig jaar voor het WK of de OS er al dan had het heel wat meer kunnen betekenen.