Los bericht bekijken
  #2  
Oud 5 januari 2009, 10:57
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Alle vragen zijn reeds ergens op het forum beantwoord.

Je hebt inderdaad "alleen" nog een decoder nodig, plus een smartcard in de meeste gevallen. De smartcard wordt door de kabelaars oa gebruikt bij te houden hoeveel mensen dtv gebruiken en ter "bescherming" van hun dienst (oa betaal zenders / pakketten en ter voorkoming van zaken als oneigenlijk gebruik).
De 20 zenders die je tv vindt zijn er erg weinig, wellicht zijn dit de digitenne zenders ipv kabelzenders, dat zouden er iets van 100+ moeten zijn. Voor kabel moet je iets andere instellingen gebruiken.
De meeste gratis basis zenders kunnen versleuteld zijn, bij ziggo zelf is dit in ieder geval zo. Daar dien je dus een smartcard voor te hebben die je op eigen risico in combinatie met een alphacrypt cam kunt gebruiken.

Je tv heeft een ci slot de specifieke ci+ eigenschappen zullen dus niet werken. In hoevere een ci+ cam wel werkt in een ci slot is mij nog niet bekend. Misschien helemaal niet misschien wel zolang de extra beveiliging niet actief is. Dat zal af wachten worden. Net als wat er met de werking van alphacrypt gaat gebeuren, of deze inderdaad geblokkeerd gaat worden of niet, en op welke termijn.

Tot 1 maart is het dubbel betalen voor extra diensten, daarna zou een 2de kaart gratis dezelfde dienst gaan krijgen als de eerste kaart.