Los bericht bekijken
  #6  
Oud 5 januari 2009, 00:12
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NaZa Bekijk bericht
De configuratie:

Als ik dit plaatje bekijk is er hier zeker ruimte voor verbetering. Deze bekabeling is niet geheel zoals het hoort en ik zie materialen die zeker storing/interferentie kunnen veroorzaken.

Ik zie een wat grijze kabel binnenkomen, hier zit een connetor met een plastic kapje erop Deze connector is verbonden met een andere connecter die middels een kort stukje coax die weer met een f-connector op een splitter zit gemonteerd. Op deze splitter is het modem weer aangesloten. En de 2e uitgang van de splitter is gekoppeld aan een versterker. Tot zover correct?

Allereerst de connector met het plastic kapje. 20jaar geleden mogelijk kwaliteits materiaal, maar nu zwaar achterhaald en tevens zeer gevoelig voor interferentie en storingen. Zeer zeker voor verbetering vatbaar. De kabel waarop deze connector gemonteerd zit, waarschijnlijk van dezelfde leeftijd gezien de verkleuring, waarschijnlijk hetzelfde verhaal als de connector. In de huidige situatie, waarom niet een F-connector monteren op diezelfde kabel waar nu die brakke connector op zit en deze rechtstreeks op de splitter monteren. Dan de splitter, is dit een galvanisch gescheiden exemplaar?

Kortom deze situatie is verre van een ideaal. Hieruit voortvloeiend heb ik een volgende vraag, waar komt in jou situatie de groene kabel binnen? Waar is dus het AOP, want die zie ik hier niet.
__________________