Discussie: Linksys WAG200G
Los bericht bekijken
  #8  
Oud 4 januari 2009, 20:19
Dark Angel's schermafbeelding
Dark Angel Dark Angel is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 maart 2008
Locatie: 's-Hertogenbosch/@Home
Ziggo Internet: geen Ziggo internet (XS4ALL VDSL2))
DTV: 2x iHDR Humax 5200C
Berichten: 364
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Wat is dat nu weer voor reactie.... Waarom moet je gelijk beginnen om mensen voor idioten uit te maken.

Sorry hoor, maar er staat nergens in de voorwaarden dat er een router met firewall in een modem moet zitten, of dat Ziggo dit levert.

Een ADSL modem hoeft ook geen router functie te hebben hoor. Alleen als je een modem met routerfunctie bij een ADSL abonnement krijgt kun je een firewall gebruiken. Dus niets slordig of idioten

Kabelmodems hebben geen ingebouwde router en dus ook geen firewall, daarvoor moet je de computer zelf beveiligen of zelf een router ertussen zetten. Dat heeft bijna iedereen omdat de meeste mensen meerdere computers willen aansluiten.

(Gelukkig heeft mijn kabelmodem geen routerfunctie, want die wil ik helemaal niet. De beperking van zo'n speedtouch zou ik niet willen bijvoorbeeld.)
Heb je wel eens over mogelijke gevolgen voor de klanten en ook voor de internetprovider gedacht als ze de kabelmodems zonder ingebouwd firewall aan de nieuwe klanten (die helemaal geen verstand van computers hebben) gaan leveren?

Een adsl/kabelmodems hoeven geen firewall/router bezitten, dat klopt inderdaad, maar het is wel veel veiliger als ze dat ook bezitten. Bovendien is het heel eenvoudig (voor de gevanceerde gebruikers dus) om firewall/router uit te zetten.