Los bericht bekijken
  #1  
Oud 4 januari 2009, 10:56
copymaster's schermafbeelding
copymaster copymaster is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2008
Locatie: Zuidhorn/@Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Cisco EPC3925
DTV: Humax 5200C, Humax iPVR 9200 C
Berichten: 610
Standaard Ervaring F-Secure Internet Security 2009

Na jarenlang McAfee te hebben gebruikt besloten om over te stappen op F-Secure. De systeembelasting van McAfee was hoog wat zo nu en dan voor een trage pc zorgde. De systeembelasting van F-Secure is een stuk lager. Via Ziggo gekozen voor het uitgebreide pakket voor €4,95 per maand voor 5 computers. Aangezien de licensecode nog moet komen via Ziggo tijdelijk de gratis probeerversie van F-Secure Internet Security 2009 zelf binnen gehaald van de F-Secure website. McAfee verwijderen en installatie van F-Secure was geen enkel probleem. Gelijk na installatie heeft F-Secure een autoupdate gedaan zodat deze helemaal bij was. Tot zover positief nieuws tot gisteren.

Na een download kreeg ik een waarschuwing van Windows Defender dat de Trojan Win32.Vundo op de pc was aangetroffen. Pas tijdens het verwijderen van de Trojan door Windows Defender komt er een melding van F-Secure. Een beetje mosterd na de maaltijd. Werking van F-Secure getest met het Eicar testvirus en dan werkt F-Secure wel goed. Ondertusen was ik ook bezig met het testen van Windows7 op een notebook en voor het installeren van drivers had ik mijn geheugenstick gebruikt. Op Windows7 had ik een beta van Kaspersky virusscanner draaien die al met Windows7 overweg kan. Blijkt ineens op de geheugstick het Win32.Buzus virus te zitten. F-Secure ziet dit virus NIET.

Online de virusscan gedaan van Kaspersky en wat ik toen tegenkwam werd ik niet vrolijk van:
win32.vundo.gen!R
win32.monder.aquq
win32.buzus.afqu
win32.pakes.mmg
win32.generic.mmg

Uiteindelijk F-Secure van systeem verwijderd en een trial Internet Security 2009 van Kaspersky geinstalleerd en gehele computer laten scannen. Na deze scan een herscan gedaan en de genoemde virussen hierboven zijn niet meer aangetroffen.

De logging doorgenomen blijkt dat het Buzus en Vundo virus is meegekomen in een download eerder op de dag en in een keygen verstopt was welke ik notabene door F-Secure had laten scannen en als onbesmet is doorgelaten.

Wat zijn jullie ervaringen met F-Secure? Uit de testen komt dit pakket toch als goed uit de bus maar als je zelf binnen 24 uur met een virusbesmetting komt te zitten is alle vertrouwen wel weg. Zit te overwegen om een abbo te nemen op Kaspersky. Deze laatste heeft gedaan wat McAfee en F-Secure hadden moeten doen....
De eerste 2 maanden zijn gratis van F-Secure maar gebruik product geen dag langer dan vandaag en ga direct weer opzeggen.