Discussie: Vraag: Spam......waar melden?
Los bericht bekijken
  #8  
Oud 3 januari 2009, 21:32
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Manolito Bekijk bericht
Ik heb 5 athome mail adressen, en 2 ziggo mail adressen.
Deze werken allen onafhankelijk van elkaar.
Een alias aanmaken hoe gaat dat eigenlijk?
Daar ik bij mijn weten alleen apart werkende mail-adressen heb aangemaakt, en ook nog nooit een 'aan het éne gerichte mailadres een antwoord op een ander adres' ontvangen heb.
Doorsturen doe ik niet.
Je kunt dat zien bij je email-instellingen. Bij elke mailbox (dus waar je een aparte inlog voor nodig hebt) kun je 5 aliassen maken. Dat zijn dus andere email-adressen met wel het zelfde @domein.nl erachter.

Als je dus een mailbox hebt gemaakt met adres1@home.nl dan kun je daar nog 5 aliassen aan hangen zoals adres2, adres3, adres4 etc. Een mail verzonden naar adres4@home.nl komt dan in de mailbox van adres1@home.nl uit. Dat kan handig zijn om spam te voorkomen als je een tijdelijk email-adres wilt maken waar je mee registreert ergens. Als er teveel spam op binnenkomt kun je dat adres verwijderen en een nieuwe aanmaken, terwijl het hoofd-emailadres blijft bestaan wat je alleen voor belangrijke dingen gebruikt.

Waarom je mail van RTL4 krijgt op een nieuw adres weet ik niet. Tenzij het een @home adres was en dit misschien vroeger van iemand anders was die nog ergens op geabonneerd was
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....