Los bericht bekijken
  #365  
Oud 3 januari 2009, 14:00
NaZa's schermafbeelding
NaZa NaZa is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 december 2008
Locatie: Hoofddorp / Multikabel
Berichten: 6
Standaard

Net nieuwe test gedaan, na aanbeveling om eerst ff te F5-en.
Btw: gebruik al IE als browser en behaal:

down: 11282 kbps
up: 2837 kbps

Wat betreft de mensen die zeggen dat ze 20mbit moeten krijgen. Ik heb een lange tijd hier informatie over proberen te krijgen bij de diverse aanbieders. Misschien dat mijn verhaal opheldering kan geven.

Voorheen was ik afnemer van Planet Internet. In 2001 nog MXStream. In 7 jaar internet gebruik ben ik nooit van abonnement gewisseld. Ik gebruikte het comfort pakket, waar door de jaren heen de snelheden meermaals zijn opgewaardeerd. Ik betaalde iets meer dan 50 euro en werd het afgelopen jaar verrast met telefoontjes van KPN. Diverse medewerkers probeerde mij goedkopere pakkettten aan te bieden voor hetzelfde geld en hogere snelheden.

Ik betaalde +50,= voor een 8mbit verbinding. Die kreeg ik ook volledig. De pakketten, die aangeboden worden is een heel ander verhaal. Je betaald namelijk voor een verbinding TOT 20MBIT. Ik heb een discussie gehad met een medewerker aan de telefoon over dit verhaal.

De vraag aan haar was of ik gegarandeerd 20mbit kreeg. Zij antwoorde dat dat niet het geval hoeft te zijn als je namelijk te ver van de verdeel centrale afwoont. Daarnaast is het ook nog zo dat Interactieve TV van KPN gebruik maakt van je ADSL lijn. Hiervoor wordt 2mbit van je bandbreedte gebruikt. Dus voor mensen die weer terug willen. Denk goed na. Ziggo kan enkel beter worden. Andere bedrijven hebben hun geld al verdiend en misleiden de consument met woorden als: Tot 20mbit en zijn hun voorwaarden des al niet te min misleidend.

Ik heb zelf nu Alles-in-1 Extra. Dit zou inhouden dat ik van Ziggo 20mbit/s down en 3mbit/s up zou moeten ontvangen. Mijn test laat anders zien. Het is overigens sneller dan wat ik had, goedkoper en ik wacht het allemaal wel af. Ze hebben aangekondigd de snelheden te verhogen. E-mailtjes met vragen waarom je geen 20mbit/s down hebt, zullen ze altijd afdoen met: Daar zijn we mee bezig. Ben het wel met de mensen eens: Je betaald voor iets, dan moet die dienst ook geleverd worden. Voor als nog zit je tussen het wal en het schip.