Los bericht bekijken
  #36  
Oud 2 januari 2009, 23:09
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tib0r Bekijk bericht
Ik kom bij de test die ziggo adviseert speedtest.net niet boven de 5Mb isg ewoon te merken bij het inladen van pagina's zoek sites etc dus normaal internet gebruik.

Log ik daarna in op mijn XS news provider dus mijn usenet toegang gaat het ineens wel met de bijna 20Mb down. XS news geeft mij de download zo hard als ik het halen kan dus max 20Mb want dat is mijn max download snelheid via ziggo. en dan ineens via het ziggo netwerk inloggen op de xs news nieuwsserver gaat het ineens wel met 17,5 a 18 MB download snelheid ik vraag me echt hoe het kanwaarom haal je bij al die testen de gevraagde download niet. want downloaden via nieuwsgroepen is wel een belangrijk deel van het internet gebruik wat ik heb maar surfen is echt een drama zo traag en dat is het echt nooit geweest hoor. Altijd meer an voldoende download snelheid ik ben ook pas gaan controleren toen het echt op begon te vallen met die internet snelheid dat je echt dacht van tering wat is dit nou en dan ging het weer even goed om dan weer in te donderen maar nu de laatste paar weken is het echt een drama
De tests bij www.speedtest.net moet je wel met een korrel zout nemen. Test je bijvoorbeeld via de Alkmaar server zul je een hele lage snelheid hebben, via Amsterdam is vaak beter. Verder hangt het van je browser af, van je virus-scanner en firewall wat je daar meet.

Maar als je dus, zoals je schrijft vanaf XS-News wel je volle 20Mbit snelheid haalt, is er met je internet toegang dus niets aan de hand. Als je dan een enorme vertraging met openen van gewone web-pagina's heb, lijkt dat meer in de richting van een firewall/virusscanner (in je computer zelf of in een router) te wijzen. Als je verbinding zelf niet goed zou zijn, dan was al je verkeer traag.

Eventueel zou het nog een probleem met DNS server kunnen zijn, maar dan zou je ook vaak pagina's niet kunnen vinden, maar dan verwacht je ook timeouts bij de newsservers als je daar verbinding mee maakt.

Heb je al eens met een andere/schone pc getest die je zonder router direct op je modem aangesloten hebt ?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....