Los bericht bekijken
  #2  
Oud 2 januari 2009, 22:42
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.456
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NaZa Bekijk bericht
Beste Forum-gebruikers,

Ik maak gebruik van een Alles in 1 pakket van Ziggo. Ik heb sinds kort de Sitecom router [wat een pauper ding] vervangen voor een Linksys WRT54G2 die het internet verkrijgt door een Motorola modem.

Sinds deze wijziging merkte ik gelijk op dat wanneer ik download via nieuwsgroep, normaal internet gebruik en/of gebeld word, dat de digitale televisie happert. Tot zelfs bij nieuwsgroep gebruik tot Freeze.

Dit houdt in dat bij "volledige" gebruik van de bandbreedte de DTV freezed. Ik heb gezocht naar een antwoord op of DTV / Internet op dezelfde bandbreedte zitten, maar dit zou niet het geval zijn.

Nu is mijn vraag of jullie dezelfde problemen ondervinden als ik. Het is natuurlijk heel vaag dat wanneer de telefoon overgaat, de DTV gaat storen. Het zou ook aan de GHz van de RF apparatuur kunnen liggen, maar enkel Sitecom router vervangen door een van Linksys

Heb me door iemand laten vertellen dat het signaal kan interferen met de aansluitingen op de achterkant van het modem... Maar voorals nog sta ik voor een raadsel. Hopelijk kunnen jullie me verder helpen, want ik erger me er mateloos aan.
Wat je beschrijft is mogelijk, dat komt dan niet zozeer door het downloaden, maar wel door de 'zenders' die daar voor gebruikt worden.

Als je de router redelijk dicht bij je digitale TV ontvanger hebt staan, of als je coax-kabels en splitters en eventuele versterkers niet goed afgeschermd zijn kan dit gebeuren. Een draadloze router bevat een 'zender' en die kan storen als hij "in de lucht komt". De linksys is misschien krachtiger dan je vorige router of gebruikt andere frequenties.

Dat heeft met bellen weer niets te maken, maar misschien gebruik je ook een draadloze DECT telefoon ?? En staat de basispost of een handset misschien ook in de buurt van je DTV ontvanger ? Als je coax-kabels of pluggen (met een plastic kapje) te slecht zijn, kan het zelfs gebeuren als de router of DECT meters weg staan.

Dus doe eens een test en ga eens bellen, desnoods naar een niet bestaand nummer zodat je DECT in gebruik gaat en kijk of het beeld slechter wordt. Trek dan de voedings-stekker van je DECT er uit en kijk of de storing verdwijnt (als de storing van de handset komt moet je die misschien ook uitzetten).

Zelfde geldt voor de router: probeer die eens op een andere plaats te zetten.

Als het DECT en/of Router wel verder weg van de ontvanger staat, probeer dan je bekabeling te verbeteren. Geen bouwmarkt kabel/pluggen/splitters gebruiken.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....