Los bericht bekijken
  #8  
Oud 1 januari 2009, 16:50
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.438
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Roedie Bekijk bericht
Met veel interesse heb ik ook het onderwerp gelezen waarop The_Doman me attendeerde ("Tegenvallende beeldkwaliteit SCART 2"), uiterst leerzaam.

Ik heb zojuist op de Humax de scart2 naar scart1 RGB omgezet en wat een verschil in beeldkwaliteit, het beeld is nu een stuk beter!
Mooi te horen dat het een duidelijke verbetering heeft opgeleverd!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Roedie Bekijk bericht
Wat mij ook opvalt is dat als ik switch tussen het digitale beeldsignaal enerzijds (dus vanuit de Humax via HDMI naar de TV) en het analoge beeldsignaal anderzijds (dus vanuit Humax via RGB scart naar harddiskrecorder) (ik hoop dat ik het zo goed zeg en dat jullie begrijpen wat ik bedoel) ik nauwelijks verschil zie in de beeldkwaliteit. Enkel als het om letters lezen gaat kun je het onderscheid zien in het voordeel van digitaal. Kan dit verklaard worden door een -goede- upscaling van mijn TV? (ik zie dat ie upscaled naar 1080i). De Humax heb ik standaard op 720p staan.
Bij HD/DVD recorders met HDMI uitgang wordt het beeld natuurlijk ook al geupscaled. In hoevere je TV dit beeld ook weer bewerkt/upscaled en of dit een beter resultaat geeft weet ik zo niet. Wel lees ik regelmatig dat veel gebruikers niet helemaal tevreden zijn met de SD upscale kwaliteit van de Humax 5000c.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Roedie Bekijk bericht
Als "leek" heb ik nog een vraag. Ik lees dat er vervolgens nog een scart van de hardiskrecorder naar de TV getrokken moet worden (is bij mij op dit moment niet het geval). Is dit noodzakelijk? Het beeld is nu als vele malen beter namelijk. Er loopt ook al een HDMI kabel van mijn harddiskrecorder naar de TV maar ik weet niet of dit er iets mee te maken heeft...
Op zich is toch het wel nuttig om deze SCART verbinding ook te maken omdat je dan het SCART RGB signaal uit de decoder direct naar je TV kan doorsturen en dan ook volledig door je TV kan laten upscalen. Het lijkt me zeer interessant na te gaan welke combinatie dan de beste beeldkwaliteit geeft.