Los bericht bekijken
  #47  
Oud 1 januari 2009, 12:14
Skate's schermafbeelding
Skate Skate is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 mei 2008
Locatie: Zoetermeer/Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus, Linksys WRT54G
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Hmm... ik zie in de handleiding email instellen met outlook 2007 toch duidelijk het volgende staan boven het plaatje:
Dat is een andere handleiding dan di ik heb gekregen en waar Raymond naar verwijst. Bij de overstap van Orange/Wanadoo werden we naar een speciale pagina gestuurd www.ziggo.nl/orange/welkom met daarin links naar pdf-jes over de noodzakelijke aanpassingen in de mailprogramma's. Per vandaag zijn die verwijzingen trouwens verdwenen.

In het bestand voor de aanpassingen in Outlook 2007 staat:
Citaat:
Stap 4: Je komt nu in het scherm E-mailaccount wijzigen. Pas hier je e-mailadres aan naar <jouw gebruikersnaam>@ziggo.nl (1.). Wijzig de inkomende mailserver in pop.ziggo.nl (2.) en de uitgaande mailserver smtp.ziggo.nl (3.).


Onder de tekst van stap 4 staat een plaatje waarin bovengenoemde 3 velden zijn omkaderd die aangepast moeten worden. Daarbij dus niet het veld gebruikersnaam. En stap 5 ontbreekt.

In de handleiding voor Outlook 2003 staat als Stap 5:
Citaat:
Stap 5: In het volgende scherm moeten de Gebruikersnaamen de Servergegevens aangepast worden. Hieronder is daar “voorbeeldnaam@ziggo.nl” ingevoerd. Vul daar je gebruikersnaam in aangevuld met “@ziggo.nl”. Bij inkomende e-mail vul je in pop.ziggo.nl in en bij uitgaande e-mail vul je smtp.ziggo.nl in.

Bij de 2003-versie zijn ook 3 velden omkaderd: de servers + de gebruikersnaam. Maar hier weer niet het e-mailadres!

Het is helemaal mijn bedoeling niet om Ziggo de grond in te boren, daarvoor ben ik veel te tevreden over de kwaliteit van het gebodene. IK constateer echter wat slippertjes bij de omschakeling van Orange naar Ziggo. Zo heb ik me ook rot moeten zoeken naar de FTP-instellingen om mijn website te kunnen beheren. Gelukkig gevonden dank zij dit voortreffelijke forum.

Het is vooral jammer dat je denkt dat de omschakeling prima verlopen is, maar dat na twee maanden dingen ineens niet meer werken. Met mijn eerste mail heb ik vooral andere gebruikers willen informeren .