Los bericht bekijken
  #17  
Oud 30 december 2008, 15:29
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Wat ik nu zo jammer vind van dit soort onderzoek is dat de waarde zo betrekkelijk is en dat weet Ziggo ook donders goed. CB doet een onderzoek onder 2000 panelleden. Hoe representief is die groep? Bestaat deze vnl. uit mensen die problemen hebben (gehad) met providers? Men spreekt over de acht grootste. Per saldo kom je dan bij lange na niet aan de voorwaarden voor een representatief onderzoek om uitspraken te doen over 1 specifieke provider.

Ook is onduidelijk als men spreekt over de helft van de Ziggo klanten. Of gaat het over de helft van de "kruiwagen klachten" oftewel 7.500?

Op deze wijze zijn de klanten met klachten niet gediend als Ziggo hiermee aantoont "dat het allemaal wel mee valt". Dus met een slecht onderzoek geef je onbewust Ziggo een steuntje in de rug.

We merken dit zelf ook keer op keer als we antwoorden krijgen dat het procentueel wel mee valt. Echter wij focussen ons op individuele gevallen. Als we dan zien dat mensen al maanden worstelen met een probleem en Ziggo daar niets structureels in ziet dan wordt het verdraaid moeilijk praten als je gaat verlangen dat er bij Ziggo wat moet veranderen. Het enige pressie middel is dan in wezen dat "het handjevol klagers" wel de toon zet voor de negatieve publiciteit.

En inderdaad heeft @Terra wel gelijk als klagers op het forum onderuit worden gehaald dat dit problemen "verdoezeld". Dat dit echter altijd zou gebeuren vind ik tamelijk overtrokken. Het komt idd voor. Maar wat ook gebeurt, is dat men zaken in de juiste proporties wil zien.

Wat ik helaas te vaak zie is dat men elkaar een mening ontzegt en op de persoonlijke toer gaat en elkaar predicaten gaat toedichten.
__________________
BenJ